Sara Josefine

Juice til mat, dag 7

  • 23.12.2016, 18:48

Dag 7 er gjennomført og dette prosjektet har kommet til veis ende. Jeg må si jeg er ganske fornøyd med meg selv. Når jeg startet dette var jeg ikke sikker på hvordan det ble å gå men jeg syns det har gått ganske greit. Synd jeg ikke fullførte de 7 dagene som planlagt. Det hadde vært gøy å gjennomføre det som var tanken i utgangspunktet. På den annen side har jeg fikk jeg vite på legebesøket jeg var på i går at 5 dager er det leger har funnet ut er det best egnede tidsrommet å "faste". Går man lengre enn det går kroppen inn i overlevelsesmodus og begynner å spare på all energi og suger til seg det den kan. Så sånn sett så passet det bra fint likevel.

Før jeg begynte hadde jeg bare smakt egenlaget juice et par ganger. Og jeg må vel ærlig innrømme at det ikke falt helt i smak. Jucien blir for vannete for meg, den har liten konsistens og smaker ikke mye likt juice man kjøper i butikken. Derav får ikke juicen jeg likte best mer enn en 4er. Jeg tror juicene hadde falt mer i smak om det hadde vært noen som hadde mer peiling på juice enn meg som lagde dem, jeg puttet jo bare oppi det jeg syns hørtes sunt og godt ut. Også tror jeg litt det er en vanesak. Det hadde sikkert ikke vært så rart hvis man var vant til det.

Hvis du har fulgt meg gjennom prosjektet og har lyst til å prøve selv, vil jeg gjerne minne om at jeg ikke er noen ekspert og nesten like fjern på dette som noen andre. Ja, jeg har lært mye og kan mer enn før, men aller er forskjellige og man kjenner sin kropp best. Bruk gjerne innleggene mine til inspirasjon (og advarsel), men ikke som fasit ;) Her er noen tips jeg har plukket opp på veien.

Tips

1. Ikke bruk potet!

2. Noe syrlig som eple eller sitron er lurt å ha som ingrediens for å gi smak.

3. Et fint blandingsforhold mellom grønnsaker og frukt er 70/30, altså 70% grønt og 30% frukt. Det er viktig i juicing å ikke bruke for mye frukt da det inneholder en del sukker.

4. En kald juice er alltid best, ha gjerne isbiter klart.

5. Lag juicen når du skal drikke den for å få med deg så mye som mulig av de god næringsstoffene. Lys og luft bryter dem ned. Og husk å vask maskinen (rett) etter bruk så det ikke oppstår bakterier.

Hvordan føler jeg meg? Jeg føler meg bra. Jeg er blitt mye mer bevist på hva jeg spiser og drikker mer vann. Vel og merk er det bare gått to dager så vi får se. Jeg vet ikke hvordan vekten eventuelt har forandret seg men jeg føler meg lettere. Hva jeg veier velger jeg å ikke gå så mye i fokus på, det viktigste er hvordan jeg føler meg i kroppen og hvordan jeg føler meg når jeg ser meg selv i speilet. Magen føles helt fin og det har ikke vært noe problem. Slik det er nå ser det ut til at jeg kunne gått alle 7 dagene. Når det gjelder kroppen i forhold til avfallsstoffer og detoxing er det ikke noe jeg har kjent noe til før i dag. I rushet fra dages agenda kjøpte jeg med meg en burger fra Esso på veien. Før er dette noe jeg har vært veldig glad i men det begynner å bli en stund siden nå, men med en gang nesen min nærmet seg og tennene ble satt i burgeren visste jeg at dette ikke var en favoritt lengre. Det smakte ikke godt i det hele tatt. Det ser ut til at smaksløkene mine er blitt fornyet og er mer fornuftig enn å synes slik bearbeid mat er godt. Den utviklingen likte jeg.

Jeg er superfornøyd med prosjektet og ser ikke bort fra at jeg kan finne på å gjøre det på nytt. Da vel og merk med noen bedre oppskrifter. Nå vil jeg forsøke å fortsette med mer bevissthet på hva jeg spiser og et sunnere kosthold.

Sara Josefine

Hei! Mitt navn er Sara Josefine, jeg er 21 år, 95´er. Jeg liker å lese, se på Grey´s Anatomy, har dysleksi, fasinerer meg for menneskelig adferd, er en kjærestefri håpløs romantiker, avhengig av sukker og hater å ta feil...også ja, så er jeg lam. For kontakt: sarajosefine.blogg@hotmail.com

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits