Sara Josefine

La primera semana

  • 16.01.2017, 21:46

// I sammarbeid med EF - Education First

Akkurat nå har jeg Planez av Katelyn Tarver på ørene mens solen skinner meg i ansiktet gjennom soveromsvinduet. Jeg må si det føles utrolig bra å være her. Jeg skrev i et av mine første innlegg her nede at jeg gledet meg til en uke var gått og jeg fikk bena mer under meg. Vel, første uke er over. Med det tenkte jeg å komme med litt av mine tanker, førsteinntrykk og hvordan jeg har det her i Barcelona.


Krus jeg fikk når jeg kom. Syns det var veldig fint og koselig ♥

Residensen (studenthjemmet)
EF tilbyr tre alternativer til bolig. Du kan bo i vertsfamilie, eller på residensen i singel eller dobbeltrom. Jeg bor på residensen med singelrom. Faktisk i akkurat samme rom som Sarah, venninnen min som var her før meg. Her bor også Lydia. Hun er en del av EF-temaet og den vi går til om vi trenger hjelp her på residensen. Hun er også på skolen så vi kan nå henne der. Bl.a. er det henne du snakker med om du ikke trives med boordningen din, hun tar det videre og EF gjør det de kan for å ordne en bedre løsning. Dette har de vært veldig nøye på at vi ikke må være redd for å fortelle - vi må gi beskjed om det er noe som ikke stemmer, slik at de kan hjelpe. Jeg bor i et rom med passe størrelse. Det er absolutt ikke stort, men jeg syns det er koselig jeg. Det er en seng, et vindu, skrivebord, kjøleskap, vask og skap. Noe rotete kan det bli, men det tror jeg ikke har noe med plassen å gjøre. Det er jo like rotete hjemme. Ellers deler man bad med resten av de som bor i etasjen. Eller, de andre gjør det. Er du så kul som meg, og ruller på hjul, får du bruke handicapbadet. Siden det bare er meg som er en wheelie for øyeblikket, har jeg det helt for meg selv. På residensen er det også frokost inkludert, ellers lager vi mat i kjøkkenet.
Jeg liker meg veldig godt med å bo her. Det er nært skolen og ligger sentralt til. Busstoppet er ikke langt unna, det går mange busser og jeg kommer meg på alle. Det er digg det! Ellers elsker jeg vinduet. Som sagt er det så deilig å kunne åpne vinduet på morgenen og se ut. Det er en av mine favoritting med å bo her.

Venner og samhold
Jeg husker en av mine bekymringer var om jeg ble å få noen venner her hvor jeg kjente ingen. Dette hadde jeg ikke trengt å bekymre meg for. Du blir tatt godt vare på av EF når du kommer og spesielt første dagen. Da møter du andre som er ny akkurat som deg og kommer lett i kontakt med folk. Drar du til Barcelona på språkkurs er jeg sikker på at du finner deg venner. Alle er så sykt hyggelige og imøtekommende, elever som lærere. Det er folk fra hele verden og aller er forskjellige. Jeg er helt sikker på at hvem som helst finner noen de trives med, med mindre man går inn for å være alene. Jeg føler jeg kommer overens med mange og har ikke vanskelig for å finne noen å gjøre noe med. Og hvis du skulle slite med å finne noen å være med så arrangerer EF aktiviteter hver uke. Noen aktiviteter koster litt, noen lite og andre er gratis. Meld deg på noen av disse og du vil komme i kontakt med nye mennesker. En av aktivitetene er bl.a. noe som heter velkomstdrink. Det er hver mandag og det er for alle. Da drar Jose ut med elevene, som vil være med, til en klubb hvor EF spanderer en drink. Dette er spesielt for at de nye elevene som kommer på mandager kan bli kjent med folk, nye som gamle studenter. 

Skolen
På første skoledag ble vi fulgt av Lydia til skolen (hvis du bor på residensen). Der ble vi tatt imot og vist litt rundt før vi tok en kartleggingsprøve for å finn ut hvilket nivå vi lå på. Dette gjør de for at du skal komme i den rette klassen og få den beste læringen. Jeg ble enig med læreren at jeg skulle begynne på begynnerstadiet, A 1-1. Jeg husker så godt hvordan jeg gjennom alle timene mine med spansk i skolen følte at jeg hang etter. Nå føler jeg ikke det lengre og det føles så bra. Jeg kjenner jeg lærer utrolig mye mer og tørr å snakke i klassen. Underveis tar man tester for å finne ut hvilken klasse man passer best i slik at man utvikler seg på best måte. I timen snakkes det bare spansk. Hjelp tenkte jeg først, men det har gått overaskende bra. Vi lærte tidlig hvordan man spør hva et ord er eller å fortelle at man ikke forstår. Dessuten det er jo slik man lærer, ved å snakke språket. Og lærerne er helt fantastiske. De er morsomme og avslappet. Jeg spurte for eksempel om jeg kunne få lære et banneord på spansk her om dagen. Selvfølgelig kunne jeg det. Joder - der betyr faen, eller fuck. Det er ikke noe jeg ser for meg mine gamle lærere ville lært meg. For å si det sånn. Lærerne her er kjempekule og tålmodige. Du kan spørre dem om det samme ordet om og om igjen uten at det er noe problem.


Jeg tror dere har skjønt det allerede men jeg er veldig fornøyd med valget om å komme hit. Jeg er allerede bevisst på hvor mange uker jeg har igjen og begynner nesten nå å tenke på hvor kjipt det blir å dra hjem. Jeg føler det virkelig på meg at jeg blir å få venner for livet her og at oppholdet bare blir bedre og bedre. Tenk det, om fem måneder snakker jeg spansk, er så mange erfaringer rikere, har venner med meg videre og så mange gode minner i ryggsekken - man kan ikke sette en prislapp på det.

Anette

16.01.2017 kl. 22:06
Så koselig med slike krus! Elsker de :)

Sara Josefine

16.01.2017 kl. 22:25
Anette: Ja og en så koselig overaskelse <3

Johanne

17.01.2017 kl. 13:05
Ikke tenk på at du skal hjem nu. Bare kos og opplev så mye du kan <3

Sara Josefine

17.01.2017 kl. 18:50
Johanne: Sant!! <3
Sara Josefine

Hei! Mitt navn er Sara Josefine, jeg er 21 år, 95´er. Jeg liker å lese, se på Grey´s Anatomy, har dysleksi, fasinerer meg for menneskelig adferd, er en kjærestefri håpløs romantiker, avhengig av sukker og hater å ta feil...også ja, så er jeg lam. For kontakt: sarajosefine.blogg@hotmail.com

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits