Sara Josefine

Juice til mat, dag 7

  • 23.12.2016, 18:48

Dag 7 er gjennomført og dette prosjektet har kommet til veis ende. Jeg må si jeg er ganske fornøyd med meg selv. Når jeg startet dette var jeg ikke sikker på hvordan det ble å gå men jeg syns det har gått ganske greit. Synd jeg ikke fullførte de 7 dagene som planlagt. Det hadde vært gøy å gjennomføre det som var tanken i utgangspunktet. På den annen side har jeg fikk jeg vite på legebesøket jeg var på i går at 5 dager er det leger har funnet ut er det best egnede tidsrommet å "faste". Går man lengre enn det går kroppen inn i overlevelsesmodus og begynner å spare på all energi og suger til seg det den kan. Så sånn sett så passet det bra fint likevel.

Før jeg begynte hadde jeg bare smakt egenlaget juice et par ganger. Og jeg må vel ærlig innrømme at det ikke falt helt i smak. Jucien blir for vannete for meg, den har liten konsistens og smaker ikke mye likt juice man kjøper i butikken. Derav får ikke juicen jeg likte best mer enn en 4er. Jeg tror juicene hadde falt mer i smak om det hadde vært noen som hadde mer peiling på juice enn meg som lagde dem, jeg puttet jo bare oppi det jeg syns hørtes sunt og godt ut. Også tror jeg litt det er en vanesak. Det hadde sikkert ikke vært så rart hvis man var vant til det.

Hvis du har fulgt meg gjennom prosjektet og har lyst til å prøve selv, vil jeg gjerne minne om at jeg ikke er noen ekspert og nesten like fjern på dette som noen andre. Ja, jeg har lært mye og kan mer enn før, men aller er forskjellige og man kjenner sin kropp best. Bruk gjerne innleggene mine til inspirasjon (og advarsel), men ikke som fasit ;) Her er noen tips jeg har plukket opp på veien.

Tips

1. Ikke bruk potet!

2. Noe syrlig som eple eller sitron er lurt å ha som ingrediens for å gi smak.

3. Et fint blandingsforhold mellom grønnsaker og frukt er 70/30, altså 70% grønt og 30% frukt. Det er viktig i juicing å ikke bruke for mye frukt da det inneholder en del sukker.

4. En kald juice er alltid best, ha gjerne isbiter klart.

5. Lag juicen når du skal drikke den for å få med deg så mye som mulig av de god næringsstoffene. Lys og luft bryter dem ned. Og husk å vask maskinen (rett) etter bruk så det ikke oppstår bakterier.

Hvordan føler jeg meg? Jeg føler meg bra. Jeg er blitt mye mer bevist på hva jeg spiser og drikker mer vann. Vel og merk er det bare gått to dager så vi får se. Jeg vet ikke hvordan vekten eventuelt har forandret seg men jeg føler meg lettere. Hva jeg veier velger jeg å ikke gå så mye i fokus på, det viktigste er hvordan jeg føler meg i kroppen og hvordan jeg føler meg når jeg ser meg selv i speilet. Magen føles helt fin og det har ikke vært noe problem. Slik det er nå ser det ut til at jeg kunne gått alle 7 dagene. Når det gjelder kroppen i forhold til avfallsstoffer og detoxing er det ikke noe jeg har kjent noe til før i dag. I rushet fra dages agenda kjøpte jeg med meg en burger fra Esso på veien. Før er dette noe jeg har vært veldig glad i men det begynner å bli en stund siden nå, men med en gang nesen min nærmet seg og tennene ble satt i burgeren visste jeg at dette ikke var en favoritt lengre. Det smakte ikke godt i det hele tatt. Det ser ut til at smaksløkene mine er blitt fornyet og er mer fornuftig enn å synes slik bearbeid mat er godt. Den utviklingen likte jeg.

Jeg er superfornøyd med prosjektet og ser ikke bort fra at jeg kan finne på å gjøre det på nytt. Da vel og merk med noen bedre oppskrifter. Nå vil jeg forsøke å fortsette med mer bevissthet på hva jeg spiser og et sunnere kosthold.

Juice til mat, dag 6

  • 22.12.2016, 12:12

Har du lyst til å smake på verdens beste sjokolade! Da er oppskriften enkel. Lev fem dager på juice, dra på butikken å kjøp inn Freia melkesjokolade, sett deg i godstolen og nyt. Herregud så godt! Jeg startet morgenen med en smoothie før Johanne kom på besøk. Vi skulle lage et Freia sjokoladehus. Dere vet slike sjokoladehus det har vært oppskrift på på nett en stund nå, et slikt. Da sitter man jo med en drøss av sjokoladeplater og muligheten bød seg. Jeg forsynte meg med en firkant og det er lenge siden jeg har smakt noe så godt, det var himmelsk. Nam! 

Generelt all mat smakte godt i går. Neste måltid ble brødskive med egg og kaviar, noe jeg hadde cravet gjennom juicingen. Det ble ikke en mindre suksess, helt nydelig smakte det. Jeg hadde tenkt å spise bare èn men viljestyrken var ikke sterk nok. Det ble to gode brødskiver på denne frøkna.

Frokost 09:00 

Liten smoothie av en blanding bær, + 3 ruter sjokolade

Lunsj 12:00 

To brødskiver og fire egg toppet med kaviar.

Middag 19:00

En tallerken med chicken tandoori

Kvelds 21:00 - 23:00

Litt sjokolade i fortsettelse av sjokoladehuslagingen


Jeg forsøkte å ikke spise for mye. Magen har jo ikke fått mat i seg på en stund og den har ikke fått stort med energi. Jeg syns jeg var flink. Det smakte som sakt så godt å endelig spise igjen så det skulle noe kontroll til for ikke å spise for mye. Jeg er fornøyd. Magen føltes helt fin, jeg fikk ikke vondt og ubehagelige toalettbesøk har enda ikke oppstått, heldigvis. Det gjenstår å se videre. Hodepinen letter men er fremdeles noe tilstede, men ellers bra. Tommel opp. Nå tror jeg sannelig jeg skal lage meg noen nye brødskiver med egg. Ønsker dere en fin dag, i morgen er det lillejulaften! ♥

Juicing dag 5

  • 21.12.2016, 17:33

Når jeg begynte dette prosjektet hadde jeg egentlig ingen kunnskap om juicing. Jeg hadde ingen oppskrift og lagde for det meste veien mens jeg gikk. Planen var 7 dager. Hvorfor 7 dager, neij, bare fordi det hørtes ut som et fint tall. Jeg ville også akkurat være ferdig dagen før lillejulaften slik at jeg kunne spise grøt med mandel. Underveis har jeg lært mer, og jeg har forstått at å begynne å spise igjen ikke er så enkelt som å bare begynne å spise igjen. Det kan ende med diare og hard mage om man ikke er forsiktig. Dette høres ikke så veldig fristende ut å sitte med på julaften og har derfor konkludert med at 5 dager med ren juicing er bra nok. Derfor var min siste dag, levende på juice, i går. Jeg er egentlig veldig fornøy med å ha klart de fem dagene, herregud tenk, jeg har ikke spist på 5 dager. Det er 120timer det. 

Prosjektet er ikke helt ferdig. Jeg tenker å dokumentere ut den sjuende dagen med hvordan det går i prosessen av å begynne å spise igjen, så følg gjerne med! 

Denne gang prøvde jeg meg på noen av oppskriftene i boken. Det var veldig greit for da visste jeg at de ikke kom til å være grusomme. Hver gang jeg har lagd en egenkomponert juice har det alltid vært ganske skummet å smake første gangen. De jeg prøve syns jeg ikke var supergode, men helt ok. Og den i midten er jo veldig sunn med tanke på at den ikke inneholder frukt med bare grønnsaker. Eller, ikke helt sikker på hvilken kategori sitron kommer under, sikkert frukt. Vel, likevel smakte den ikke forferdelig. Jeg har ikke smakt Bloody Mary, men resten av huset som har vært innom den sa at juicen var i samme gate.

Frokost kl. 10:30

2 epler, 1/3 sitron, 2cm ingefær, 3cm agurk, 3cm squash, 1/2 stangselleri, 1 håndfull fersk spinat = 1 glass

Middag 17:00

2 store tomater, 1/2 stangselleri, 2cm agurk, 1/3 sitron, 1gulrot, litt jalapeño = 1 glass

Kvelds 10:00

4 klementiner = 1 lite glass

Jeg er enig i at 2 cm ingefær høres helt tullete ut, for hva er to cm på en ingefær? Men det er slik det står i boken og det er slik det står på det meste på nett. Jeg vet ikke helt hvordan jeg heller skal skrive det, det beste er vel bare å prøve seg litt frem. Men det første bilde er det den første juicen inneholder, denne syns jeg ble litt for sterk. 

I dag har jeg forsøkt å spise litt igjen og det går fint foreløpig, men mer om det i morgen. Blogges!

Juicing dag 4

  • 20.12.2016, 10:07

God morgen, endelig får jeg dette innlegget ut på morgenen som jeg sa det skulle i utgangspunktet, haha. 

Jeg er ferdig med dag 4 og allerede inn i dag 5. Formen føles stabil - jevnt noe sulten og litt hodepine, men det plager meg ikke. Jeg tror likevel jeg er blitt for vant til å føle meg sulten. I går drakk jeg bare to glass og det tenker jeg er for lite. Egentlig er tre glass også for lite, men jeg kjenner ikke jeg har lyst til å lage meg juice. Det er mulig det kommer av at jeg ikke er så stor fan av det. Kanskje det hadde blitt bedre hadde jeg fulgt oppskrifter. Det er flere eksempler på juice i den boken jeg viste dere i går, det er bare det at men trenger så mye forskjellig og det er ikke bare bare å finne alle ingrediensene. Spesielt siden vi har så mye hjemme allerede nå at jeg nesten må bruke det opp først. På den annen siden kan det også komme av at jeg syns det er litt slit. Jeg lager alltid juicen rett før jeg drikker den for å få mest mulig ut av næringsstoffene og da må jeg vaske maskinen hver gang, med en gang. Den har ikke godt av å stå og den er mye letter å vaske om man gjør det med en gang.

Vel, i dag skal jeg nok klare tre glass og masse vann. Jeg skal nemlig bruke dagen hjemme og rydde til jul.

Frokost Kl. 10:00 (samme som dag 3 siden jeg fremdeles var i Bodø)

Gulrot, klementin, grønnkål, eple og agurk

Middag Kl. 18:00

Denne var dessverre ikke så god. Jeg hadde lyst å prøve myntebladene denne gang men det ble ikke en suksess. Hvis jeg lager den igjen tro jeg heller jeg sløyfer mynten og tilsetter eventuelt ingefær.

Håper dere får en fin dag og nyter førjulstiden, nå skal jeg lage meg frokost. Vi blogges! ♥

Juicing dag 3

  • 19.12.2016, 17:53

Dag 3 og nesten halvveis. Det er så rart å tenke på at jeg ikke har spist mat på over tre dager. Man skulle tro jeg skulle vært supersulten, men det er jeg ikke. Det merkes at jeg ikke spiser, det gjør det. Sulten ligger å murrer litt sammen med hodepinen ellers føler jeg meg topp. Eller, jeg er mer trøtt. Sover en del mer enn jeg gjorde før jeg begynte, men føler meg ikke slapp eller stiv i musklene.

I går var jeg på farten hele dagen og måtte derfor ta med meg juice. Jeg har lært at det ikke helt optimalt da juicens næringsstoffer brytes ned av luft og lys. Det er vanskelig å ikke bevege seg ut av huset så man må bare finne den beste løsningen og ta den med ut døren. Det som er viktig å huske på er å ikke utsette den for lys eller luft og den burde helst stå kald. Jeg brukte en karaffel fra Eva Solo som har et svart stoff rundt seg som skal holde temperaturen inn i flaska samtidig som den ikke slipper inn lys. Den bar jeg med meg fra hjem til hjem og det gikk veldig greit. Helst skulle jeg hatt små flasker for å unngå at luft slipper til, men vi hadde bare 0,5L-flasker og det blir for mye for et måltid for meg. Ved en eventuelt neste gang tenker jeg å kjøpe noen smoothies fra Bama, dere vet de små flaskene, og ha for juicen. De virker som en akkurat passe størrelse. Noe som minner meg på; aldri kjøp juicen ferdig på butikk selv om det står at den er ferskpresset, den blir aldri så næringsrik og god på herlige stoffer som den du lager selv!

Siden juicen ble medbrakt i en flaske laget jeg en sort juice: Jeg turte ikke eksperimentere siden den skulle være maten min den neste døgnet så jeg tok noe jeg visste jeg ble å like. Altså denne er å anbefale.

6-7 gulrøtter, 2 epler, 5-6 blader grønnkål, 5 klementiner, 1 agurk = 1L

Lurer du på hvor eksperttipsene mine er fra så er det boken ovenfor. Jeg var å ryddet i noen skap og da dukkert den plutselig opp i skapet. Sykt tilfeldig! Kjempe gøy å finne den siden det står masse nyttig info, blant annet det jeg har fortalt og mye mer. Jeg kjøpte den på Rema for lenge side så jeg tror ikke de har den inne lengre, men kanskje. Eventuelt kan man sikker søke den opp på nett.

Ønsker dere en strålende start på uken, nå skal jeg pakke inn julegaver! Klem♥

Juicing dag 2

  • 18.12.2016, 15:26

God dag dere. Jeg befinner meg nå hos Johanne, vi er i full gang med å lage pepperkaker. Så sykt kjipt at jeg ikke kan smake, men er super koselig likevel ♥ Vi har julemusikken på og Johanne står her å knuser drops som hun skal ha i vinduene til huset sitt. Jeg sitter her å oppdaterer dere med pepperkakelukten i nesen. Bilder kommer i kveld!


OK, det er to veldig viktige ting jeg har lært på min andre dag av juicing:

1. Aldri og da mener jeg aldri bruk potet i en juice, herregud noe så grusomt. Når alle grønnsaker og frukt var juicet kunne jeg se stivelsen av poteten i bunnen. Min første tanke var; flott det er sikkert sunt. Men æsj, nei. Jeg måtte bare kaste den i meg, det var like før drikken kom opp igjen, for å si det sånn.

2. Epler er alfa omega. Første dagen brukte jeg ikke epler og de fleste juicene var relativt smakløse. Som sagt, det smakte vann med smak. Epler, det gjorde susen. 

Frokost 13:00

1 Eple, 2 gulrøtter, 1/2 sitron  = 1 glass

Middag 17:00

1 potet, 1 kiwi, 1 eple, 2 blader grønnkål = 1 glass

Etter endt "middag" greide jeg rett og slett ikke mer. Jeg ble så kvalm. Men jeg drikker en del vann med blåbær i, i løpet av dagen. I går kveld tenkte jeg bare på mat. Loff med greddeost, brødskive med egg og kaviar og gjendekjeks. Sukkersuget er heldigvis ikke så mye til stede. Ellers kjenner jeg meg ofte sulten, ikke sånn uutholdelig sulten, men ganske tom. Også merker jeg at en liten hodepine ligger å murrer for det meste av tiden, noe mamma advarte meg om. Det er tydeligvis en del av bivirkningen når avfallsstoffene forlater kroppen. På den positive siden må jeg si at jeg føler meg litt tynnere. Det syns jeg er litt greit.


Nå skal jeg hoppe inn i pepperkakebakingen igjen, vi snakkes senere ♥

Juicing dag 1

  • 17.12.2016, 13:45

God morgen! Jepp jeg sto opp nå. Dette med døgnrytme skal altså ikke være lett. 

Det er på tide å oppdatere dere om juicingen min. Første dag er over og jeg følger meg...sulten. Haha huff, nei jeg tror ikke man ender opp med å være sulten uansett når man juicer. Men jeg har egentlig ikke greid i "spise" (les: drikke) så mye. Jeg merket etter første juice på morgenen at dette var noe jeg måtte venne meg til. Det smakte vann med litt smak. Akkurat som te, og te har jeg aldri vært noe begeistret over. Derav min lille middag. Siden jeg følte meg kvalm, noe som sikkert var en kombo av å ikke spise og av at jeg ikke var så glad i juicen, drakk jeg bare en appelsin til "middag". Det smakte faktisk bra. Kveldens drikk var så som så. Jeg ønsker ikke sette en karakter på hva jeg syns om dem enda siden jeg ikke har et grunnlag, men etterhvert blir jeg vel flinkere på hva som er godt og ikke.

Frokost 09:30

1kg Gulrot, Litt ingefær (smak til), en halv sitron = 2 glass

Middag 16:00

1 appelsin = 1 glass

Kvelds 21:00

1/3 Vannmelon, 125g blåbær= 2 glass

Ønsker dere en fortreffelig lørdag. I dag er det bare en uke til julaften!

Sara Josefine

Hei! Mitt navn er Sara Josefine, jeg er 21 år, 95´er. Jeg liker å lese, se på Grey´s Anatomy, har dysleksi, fasinerer meg for menneskelig adferd, er en kjærestefri håpløs romantiker, avhengig av sukker og hater å ta feil...også ja, så er jeg lam. For kontakt: sarajosefine.blogg@hotmail.com

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits