Sara Josefine

Jeg lever fremdeles

  • 06.01.2017, 18:01

Åhoy, det er lenge siden sist - beklager det. Jeg har bare vært så sliten. Det verste er at vi har gjort nesten ingenting. Eller, vi har vel gjort en del, bare ikke det vi så for oss. Vi døgnet to netter og spilte kort fra solen gikk ned til den sto opp. Vi var på sexmuseum og tok en tur i deler at The red light district. Vi fikk oppleve å bli "reddet" ut av metroen av flotte politimenn. Ikke nok med det, men vi tok også hver vår nye tatovering og jeg prøvde en Nederlands sigarett. - Det kan jeg ikke akkurat kalle en lite minnerik tur. 

Jeg har forsøkt gjentatte ganger å få videoen av meg, som blir hjulpet ut av toget, ut på nett. Men jeg sliter. Jeg jobber med saken og vil selvfølgelig legge den på bloggen når den er opplastet til YouTube. Også har jeg filmet masse på turen så jeg skal forsøke å mekke i hopen en fin stemningsvideo som minne.

Akkurat nå må jeg egentlig bare springe, ville bare innom få å informere om at jeg fremdeles er her. Og ikke stuck på metroen, som er det siste dere hørte fra meg. Haha. Mer blogging kommer i fremtiden. For nå, nå starter snart en uforglemmelig reise. Nei, nå jeg løpe. Jeg er blitt invitert på pizza hos Jonas og de. Er så glad i den familien ♥ Blogges!


- Elsket sminken min denne dagen, følte meg så bra! - 

Stuck på metroen, strømbrudd i Amsterdam

  • 02.01.2017, 15:05

Vi er stuck på metroen og har ingen anelse om hvor lang tid dette kan ta. Vognen stoppet bare opp og vi trodde først at vi sto på en stopp og at det bare tok sin tid. Etterhvert skjønte vi at nei, her kan vi bli stående. Det er en elektronisk feil på systemet og det kan ta flere timer. Til nå har vi ventet i nesten en time. Vi er ikke på en stopp og det er ikke mulig å komme seg ut. Og her i Nederland er ikke mye oversatt og det snakkes ikke engelsk i høyttalerne så vi forsto først ingenting. Heldigvis er nederlenderne veldig hyggelige og hjelpsomme så de oversetter beskjedene. Tydeligvis er det problemer med metroen i hele Amsterdam så det er vanskelig å få tak i hjelp for å komme seg ut. Flere har prøvd å ringe politi og brannvesen men de er opptatte. Nyeste beskjed er at politiet er på vei, men jeg vet ikke, det er en stund siden det ble sagt.

Eller vent, nå skjer det noe, vi blogges!

Min aften 16/17

  • 01.01.2017, 22:52

Herregud jeg er trøtt. 

Jeg hadde håpet jeg skulle begynne dette innlegget med å fortelle at vi hadde en helt super nyttårsaften og at å feire i Amsterdam var en fantastisk opplevelse - dessverre kan jeg ikke det. Vi hadde bedt resepsjonen bestille en taxi til oss til klokken elleve som skulle ta oss den 15 minutter lange veien til sentrum. Da skulle vi ha nok tid til å komme oss frem. Litt over elleve kommer vi ned i resepsjonen og får beskjed om at det ikke finnes noen taxier, ingen offentlig transport, og at den eneste måten er å gå. Det var 4km å gå og vi var finkledde, så dette var ikke et alternativ. Når vi spør om det er noe område i nærheten hvor det går ann å få med seg rakettene er beskjeden at "nei, det skjer i byen". Litt av en nedtur, men vi finner ut at vi gjør det beste ut av det og går ut for å se det vi kan. Vi ruller litt bortover gatene og hører smellene, og etterhvert så vi rakettene. Vi bor blant boligbygninger og hoteller, så de vi så var de som ble skutt opp i gaten vi sto i. Rakettene ble derfor veldig nær og alle var ikke like fornuftige. En gjeng sto med en dårlig lighter å tente på mens sekken med resten av eksplosivene var rett ved siden av. Ikke visste vi hvor beruset de var og hvor nøye de var med å sette fyrverkeriet ordentlig. Etterhvert merket vi at det begynte å smelle fyrverkeri på bakken i gaten og vi fikk øye på at det er folk som kaster raketter, som skal opp i luften, fra vinduene sine ned på bilveien mellom bygningene. Biler ble truffet og jeg tørr ikke en gang tenke på hva som ville skjedd om et stakkars tilfeldig menneske hadde passert. En annen gjeng plasserte noen juletrær på gårdsplassen som de tente fyr på, og som vi tror inneholdt fyrverkeri. For mens vi sto å så på begynte det å smelle og lyse gnister som vi forbinder med rakettene som skal opp i luften. Jeg og Ingeborg fikk litt panikk og snudde raskt på hælene. Jeg følte meg lite trygg når gjenger med unge mennesker gikk ut fra bygningen med et glass i ene hånden og fyrverkeri i den andre. De fniser og fjaser og vifter rundt seg. 

Det var et lite øyeblikk jeg følte jeg fikk en smakebit på hvordan det må føles for menneskene i Syria. Hvordan det føles når det begynner å smelle i gaten din og du er redd for menneskene rundt deg. Hvor ryggen din ikke er trygg og du vet ikke hvor tryggheten er. Jeg fikk et lite flash inn i den virkeligheten og følte slik sorg og smerte for de stakkars barna som går gjennom dette. Tenk for en barndom. Se for deg det synet de får på verden. Det er ikke rett. 

Jeg må si at opplevelsen med raketter på nyttårsaften ikke ble det jeg hadde trodd. Jeg hadde sett for meg noe større og mer spektakulært enn jeg noen gang har sett i Norge. Nå var ikke vi i byen og dette hadde vi sikkert fått mulighet til å se der. Det er kjipt men slik ble det. Vi gikk inn igjen og koste oss stort på rommet. Vi hadde kjøpt inn både det ene og det andre. Vin, sprit, sjokolade og potetgull. Latteren kom med alias og vi gikk inn i det nye året på en fin måte. Alias ble byttet ut med kortspill og klokken gikk. Vi begynte på spillet Gin Rummy og natten gikk over til morgen. Til mitt store sjokk har ikke Ingeborg døgnet før, dette måtte gjøres noe med. Så da klokken tikket over 09:00 beveget vi oss ned til frokost på hotellet. I finklærne fremdeles! Haha, det måtte vært et syn. Vi orket ikke skifte, men syntes det bare var gøy. Vi dro den like greit ut og utnyttet øyeblikket til å ta et morsomt instagrambilde. Det finner du her.

Vi har bare sovet 3-4 timer, but we are still going strong! Nå planlegges det mer spilling før hodet treffer puta. Siden det har vært stengt overalt i dag har vi bare oppholdt oss på rommet, men i morgen er det åpent og da går turen til byen. Vi finner utrolig mange museer på nett og har funnet flere som ser interessant ut. Jeg har litt lyst å dra på sexmuseum og Van Gogh, også står det selvfølgelig på listen å se red light district. Muligens greier jeg å overtale Ingeborg med på strippeklubb og casion også, vi får se! 

Vår suite!

  • 31.12.2016, 12:40

Okei, før vi reiste var jeg litt skeptisk til at vi hadde lagt turen til 6 dager. Det er liksom i overkant mye, det hadde holdt med 2-3. Hva skal man gjøre? Men nå, ikke noe problem! Vi kan jo bare bruke tiden på den amazinge suiten vår! Herregud så fint og deilig, så komfortabelt. Vi har stort kjøleskap og fryser, badekar med tropedjus. Der er stue med integrert kjøkken (med oppvaskmaskin!!), soverom og bad. Sengen er i kingsize størrelse og soverommet har et fint insta-vennlig vindu. Dere vet slike med bred vinduskarm hvor men kan ta bilde av å sitte å se lengselsfullt utover byen med en kaffekopp i hånden. Det er 2 stykk 42" TV-er, en i stuen og en på soverommet. Altså jeg kan bare være her hele oppholdet. Jeg ser skikkelig frem til å ta et godt langt bad sammen med en god bok. Ååh så deilig.

Er det ikke fint! ♥Nei, byen venter på oss utenfor og suiten drar ikke fra oss. Vi tenker å bare komme oss ut litt å se. Det er ganske tåkete nå så vi håper det letter litt. Men prio 1 tenker jeg er å finne en restaurant til i kveld. Også skal vi sjekke ut et sted hvor vi ble anbefalt å dra og se på rakettene. Vi blogges!

Amsterdam!

  • 30.12.2016, 07:56

Wiiii, i dag reiser jeg til Amsterdam! Jeg har hørt så mye fint om byen og gleder meg masse til å se det med egne øyne. Bygningene, caféene, kanalene og kulturen. Jeg har vært litt redd for snøen men det ser ut til at vi har hellet på vår side, ikke noe snø i sikte. Det skal bli så koselig å spasere i gatene og bare ta inn over sag alt sammen. Spise masse god mat og oppleve. Ååh, gud jeg gleder meg! Det er så lenge siden jeg reiste sist og kan ikke vente. 

Flyet går 12:40 til Oslo hvor jeg vil møte venninnen min, Ingeborg. Derfra går flyet til Amsterdam 16:30 også lander vi rundt 18:00. Jeg tenker vi kommer oss til hotellet og går litt rundt i området til hotellet. Kanskje vi spiser ute eller finner en matbutikk og tar noe med til rommet. Jeg tror jeg vil kalle rommet vi skal bo på mer en leilighet. Det er med kjøkken og arealet skal ligge på rundt 35 kvadrat. Jeg er sykt spent på hvordan det ser ut. Stemmer det med bildene? Bilder kan lett lyve. Tur ut blir det uansett. Dessuten, vi har ikke funnet restaurant til i morgen. Det var ikke lett å finne noe via nett. Enten var det ikke åpent på nyttårsaften, (hvem har ikke det forresten??) ellers så var det fult. I tillegg er det ikke bare bare å bestille noe når vi ikke vet hvordan det ser ut. Rullestolene må jo komme seg rundt. Jaja, jeg stresser ikke. Det blir nok bra uansett. Wiii! Nei, jeg må hoppe i pakkingen. Vi blogges senere kjære lesere, smask!♥

Sara Josefine

Hei! Mitt navn er Sara Josefine, jeg er 21 år, 95´er. Jeg liker å lese, se på Grey´s Anatomy, har dysleksi, fasinerer meg for menneskelig adferd, er en kjærestefri håpløs romantiker, avhengig av sukker og hater å ta feil...også ja, så er jeg lam. For kontakt: sarajosefine.blogg@hotmail.com

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits