Sara Josefine
4

Lunch Date

Hola! Jeg føler meg bedre, ikke helt frisk enda men tror ikke jeg har feber. Nå er det bare litt hodepine, tett nese og mangel på smaksløker. Alle var ute i går men jeg ble hjemme. Ikke gøy å dra ut når du ikke føler deg bra, spesielt i ny by. Jeg tenkte jeg skulle dra ut neste helg men så har det dukket opp en mulighet om å dra til Madrid. Jeg dro på lunch med en venninne i dag. Hun bor i vertsfamilie så jeg ser henne ikke like mye som de på residensen. Utrolig koselig med lunch da. Hun nevnte at hun skulle til Madrid denne helgen og nå ser vi på muligheten om jeg kan være med. Hadde vært utrolig gøy.

Nå sitter jeg bare å venter på at vasken min skal bli ferdig. Jeg har aldri vasket klær før. Haha. vi har vaskemaskinen vår i kjelleren så jeg får ikke gjort det hjemme. Kanskje litt dårlig planlegging å begynne så sent men jeg visste ikke at det tok så lang tid. Det er hele 50 minutter til får den er ferdig. Det får bli en til episode med Dexter på meg da. Vi blogges ♥

6

Morgen

God morgen. Jeg tror kroppen har blitt bra sliten av at jeg ikke tar hensyn til at jeg er syk. Jeg kjører på og gjør alt jeg ville gjort om jeg ikke var syk. I dag sa den ifra. Når vekkerklokken ringte og fortalte meg at det var på tide å stå opp, gikk det ikke, kroppen sa nei. Jeg sov videre og våknet ikke før nå, jeg har sovet i over 13timer. Jeg merker jo at jeg har sykdom i kroppen, hver ting jeg gjør er mer anstrengende og jeg får puls. Jeg får vel bare bruke resten av dagen på å slappe av så får vi se hvordan morgendagen blir. Uff, det er kjedelig å være syk.

4

La primera semana

// I sammarbeid med EF - Education First

Akkurat nå har jeg Planez av Katelyn Tarver på ørene mens solen skinner meg i ansiktet gjennom soveromsvinduet. Jeg må si det føles utrolig bra å være her. Jeg skrev i et av mine første innlegg her nede at jeg gledet meg til en uke var gått og jeg fikk bena mer under meg. Vel, første uke er over. Med det tenkte jeg å komme med litt av mine tanker, førsteinntrykk og hvordan jeg har det her i Barcelona.


Krus jeg fikk når jeg kom. Syns det var veldig fint og koselig ♥

Residensen (studenthjemmet)
EF tilbyr tre alternativer til bolig. Du kan bo i vertsfamilie, eller på residensen i singel eller dobbeltrom. Jeg bor på residensen med singelrom. Faktisk i akkurat samme rom som Sarah, venninnen min som var her før meg. Her bor også Lydia. Hun er en del av EF-temaet og den vi går til om vi trenger hjelp her på residensen. Hun er også på skolen så vi kan nå henne der. Bl.a. er det henne du snakker med om du ikke trives med boordningen din, hun tar det videre og EF gjør det de kan for å ordne en bedre løsning. Dette har de vært veldig nøye på at vi ikke må være redd for å fortelle - vi må gi beskjed om det er noe som ikke stemmer, slik at de kan hjelpe. Jeg bor i et rom med passe størrelse. Det er absolutt ikke stort, men jeg syns det er koselig jeg. Det er en seng, et vindu, skrivebord, kjøleskap, vask og skap. Noe rotete kan det bli, men det tror jeg ikke har noe med plassen å gjøre. Det er jo like rotete hjemme. Ellers deler man bad med resten av de som bor i etasjen. Eller, de andre gjør det. Er du så kul som meg, og ruller på hjul, får du bruke handicapbadet. Siden det bare er meg som er en wheelie for øyeblikket, har jeg det helt for meg selv. På residensen er det også frokost inkludert, ellers lager vi mat i kjøkkenet.
Jeg liker meg veldig godt med å bo her. Det er nært skolen og ligger sentralt til. Busstoppet er ikke langt unna, det går mange busser og jeg kommer meg på alle. Det er digg det! Ellers elsker jeg vinduet. Som sagt er det så deilig å kunne åpne vinduet på morgenen og se ut. Det er en av mine favoritting med å bo her.

Venner og samhold
Jeg husker en av mine bekymringer var om jeg ble å få noen venner her hvor jeg kjente ingen. Dette hadde jeg ikke trengt å bekymre meg for. Du blir tatt godt vare på av EF når du kommer og spesielt første dagen. Da møter du andre som er ny akkurat som deg og kommer lett i kontakt med folk. Drar du til Barcelona på språkkurs er jeg sikker på at du finner deg venner. Alle er så sykt hyggelige og imøtekommende, elever som lærere. Det er folk fra hele verden og aller er forskjellige. Jeg er helt sikker på at hvem som helst finner noen de trives med, med mindre man går inn for å være alene. Jeg føler jeg kommer overens med mange og har ikke vanskelig for å finne noen å gjøre noe med. Og hvis du skulle slite med å finne noen å være med så arrangerer EF aktiviteter hver uke. Noen aktiviteter koster litt, noen lite og andre er gratis. Meld deg på noen av disse og du vil komme i kontakt med nye mennesker. En av aktivitetene er bl.a. noe som heter velkomstdrink. Det er hver mandag og det er for alle. Da drar Jose ut med elevene, som vil være med, til en klubb hvor EF spanderer en drink. Dette er spesielt for at de nye elevene som kommer på mandager kan bli kjent med folk, nye som gamle studenter. 

Skolen
På første skoledag ble vi fulgt av Lydia til skolen (hvis du bor på residensen). Der ble vi tatt imot og vist litt rundt før vi tok en kartleggingsprøve for å finn ut hvilket nivå vi lå på. Dette gjør de for at du skal komme i den rette klassen og få den beste læringen. Jeg ble enig med læreren at jeg skulle begynne på begynnerstadiet, A 1-1. Jeg husker så godt hvordan jeg gjennom alle timene mine med spansk i skolen følte at jeg hang etter. Nå føler jeg ikke det lengre og det føles så bra. Jeg kjenner jeg lærer utrolig mye mer og tørr å snakke i klassen. Underveis tar man tester for å finne ut hvilken klasse man passer best i slik at man utvikler seg på best måte. I timen snakkes det bare spansk. Hjelp tenkte jeg først, men det har gått overaskende bra. Vi lærte tidlig hvordan man spør hva et ord er eller å fortelle at man ikke forstår. Dessuten det er jo slik man lærer, ved å snakke språket. Og lærerne er helt fantastiske. De er morsomme og avslappet. Jeg spurte for eksempel om jeg kunne få lære et banneord på spansk her om dagen. Selvfølgelig kunne jeg det. Joder - der betyr faen, eller fuck. Det er ikke noe jeg ser for meg mine gamle lærere ville lært meg. For å si det sånn. Lærerne her er kjempekule og tålmodige. Du kan spørre dem om det samme ordet om og om igjen uten at det er noe problem.


Jeg tror dere har skjønt det allerede men jeg er veldig fornøyd med valget om å komme hit. Jeg er allerede bevisst på hvor mange uker jeg har igjen og begynner nesten nå å tenke på hvor kjipt det blir å dra hjem. Jeg føler det virkelig på meg at jeg blir å få venner for livet her og at oppholdet bare blir bedre og bedre. Tenk det, om fem måneder snakker jeg spansk, er så mange erfaringer rikere, har venner med meg videre og så mange gode minner i ryggsekken - man kan ikke sette en prislapp på det.

0

Er det mulig å få trene eller?

Dere husker jeg fortalte dere om dette treningssenteret jeg er medlem på som koster litt for mye? Ja. Etter å ha sløvet hele dagen i dag tenkte jeg det skulle bli godt å dra å trene litt. De har et stort fint basseng jeg tenkte var fin trening må med litt sykdom i kroppen. Jeg kommer dit og håper armbåndet mitt skal funke på heisen slik jeg var blitt fortalt forrige gang jeg var der og vi brukte alt for lang tid på den dumme heisen. Selvfølgelig gjorde det ikke det. De sa at legitimasjonen min ikke var bra nok. Nårtid var førerkort eller bankkort ikke bra nok? Tydeligvis trenger de pass. Okei, så får hun bare hjelpe meg ned med heisen denne gangen også da. Jeg kommer meg ned og skifter. På tur ut blir jeg litt pinlig berørt fordi jeg glemte å ta med meg noen klær jeg kunne ha over badedrakten og jeg må, siden jeg ikke kan ta trappen som alle andre, gjennom området hvor folk trener styrke og kondisjon. Jeg manner meg opp og tenker: drit i det, drit i dem. Så da ruller jeg der da, men håndduken rundt meg og finner en fyr som jobber på senteret og kan hjelpe meg opp. Selvfølgelig snakker han ikke engelsk men forstår hva jeg vil. Han tar turen opp til resepsjonen for å få hun som jobber der til å åpne heisen gjennom computeren. Jeg venter 5 minutter og ser plutselig hun komme ned trappen og til heisen. Noe unnskyldende forteller hun meg at senteret stenger om 10 minutter. 10 MINUTTER! Kødder hun med meg eller? Hvorfor i alle dager fortalte hun ikke meg det i utgangspunktet? Selvfølgelig kunne jeg sjekket dette selv før jeg kom. Men jeg gjentar: hvorfor sa hun ikke noe når hun hjalp meg ned når jeg kom? Igjen må jeg rulle den, enda mer, ydmykende turen, halvnaken, gjennom treningssenteret. Gjett om jeg var irritert! 

På turen hjem rullet jeg og bannet stille for meg selv. Det er ikke dette jeg har betalt 82 euro i måneden for. Jeg nektet å ikke få trent så da tok jeg meg en "joggetur". Jeg kom meg opp på rommet og kastet på meg en treningst-skjorte. Da ble det litt svetting på meg likevel og kvelden ble ikke så ille likevel. (Sett bort ifra at det ikke var noe varmtvann i dusjen når jeg kom hjem. Haha, livet ass)  

4

Lykkelig

Barcelona er virkelig vakker. Jeg tok min første tur ned til stranden i går. Øyeblikket jeg gikk ut av bussen, følte vinden i håret og solen i ansiktet, kjente jeg meg lykkelig. Det var da det gikk opp for meg at jeg virkelig er her. Her i Barcelona! Jeg har ikke hatt det lett de siste årene og jeg håper så inderlig at dette året blir bedre. At Barcelona var et godt valg og at jeg vil oppleve et av mitt livs største eventyr. At jeg vil se tilbake på dette halvåret og føle en smerte i hjerte av savn over en fantastisk reise. Akkurat der og da, nede med havet - føltes det slik.6

Visste du at... #2

♦ Når jeg var 7år fikk jeg vite at jeg hadde et til søskenbarn som var tre år eldre enn meg.

♦ Jeg liker å lukte på marshmallowsposer. Det lukter så godt gjennom posen og faktisk bedre enn hvis du åpner den.

♦ Jeg spiser ikke gulen i egget. Den er så tørr og smaker ikke godt. Derfor spiser jeg bare hardkokte egg på brødskiven slik at jeg kan pille ut midten. Hvis jeg spiser gulen er det i omelett eller eggerøre.


♦ Jeg har aldri hatt sex.

♦ Når jeg leser åpner jeg ikke boken mer enn 100 grader. Er det en ting jeg er forsiktig med så er det bøker. På pocketbøker liker jeg ikke den streken som kommer frem på ryggen hvis du åpner boken for mye (derfor foretrekker jeg bøker i innbund). Og ryggen på bøker i innbund holder seg bedre om du ikke bretter ut boken. Og aldri i verden om jeg hadde funnet på å brette et hjørne inn for å vite hvor jeg er kommet i boken. Grøss og gru!! Haha, de fleste bøker jeg har kunne jeg levert tilbake i butikken og sagt at jeg vil bytte bok og hadde fått gjort det fordi boken ikke ser lest ut.

♦ Jeg har et eget bestikk på kjøkkenet hjemme. Jeg har mitt favorittbestikk og alle som kjenner meg vet å ikke bruke det hvis de er hjemme på besøk hos meg. (Pappa syns jeg er håpløs)

♦ Jeg fant ut for ikke lenge siden at fryseren vår er fra 60-tallet. De visste tydeligvis hvordan man produserer hvitevarer før i tiden.

♦En av barndomforelskelsene mine var i Peter Pan. Filmen kom ut når jeg var 8 og jeg var helt frelst, vi skulle gifte oss ♥


Se på han da, jeg kjenner jeg forelsker meg på nytt ♥♥

Lyst til å lese flere punkter? Les mer her!

4

Jeg syns litt synd på meg selv

I dag har jeg syntes litt synd på meg selv. Forkjølelsen er verre så jeg kjøpte meg noe godt og har kost meg med det i kveld. Jeg har nettopp begynt med en serie på Netflix som heter Sense8. Fikk sett fire episoder i dag og til nå er det lovende. Jeg har også begynt å se på Friends på spansk her nede for å få øve litt mer med det. Føler meg ekstra flink da. Det er veldig greit det, men er også fint å koble litt av inn i mellom også og ikke bare øve spansk. Ellers er jeg veldig glad det er helg nå, kroppen er så sliten så det blir godt å slappe litt av. Flere av klærne mine er jo nedsvettet allerede siden pulsen øker så lett når jeg ruller rundt på grunn av forkjølelsen. Det er egentlig super kjedelig å være syk nå. Flere av de andre er ute i kveld. Jeg tenker det er lurt å bli kjent med folk nå i begynnelsen, men jeg kjenner ikke at jeg greier og trenger helgen til å komme meg til uken. Dessuten føler jeg meg ikke spesielt fresh her jeg sitter å snufser og harker. Ryktet sier at flere går ut nesten hver helg så det lover godt, da får jeg ta det igjen senere. Nå skal jeg sitte å gruble litt mer på om jeg skal ta meg en dusj før jeg legger meg eller bare hoppe direkte inn i drømmeland. Hmm, jeg tror det blir dusjen jeg, hekken trenger en trim.

6

12.01.2017

Hei! 

Jeg har klart å bli syk :( Ikke gøy, men jeg står på likevel. Jeg kommer fra treningsstudioet jeg meldte med inn på i går. Apropos! Herregud så pen han som viste med rundt var, Benet ♥ De øynene og det smilet. Gud nam, hjelper på motivasjonen til å dra innom det 😁 Jeg hadde planen klar, jeg skulle stå opp tidlig og dra å trene før timen. Første time var kl. 11:40. Men jeg var senere til senteret enn planlagt og når jeg kom funket ikke inngangsarmbåndet. Det ble mye frem og tilbake så når det var i orden for meg å trene hadde jeg ikke tid til annet enn en dusj. Og selvfølgelig greide jeg å komme forsent til skolen og første time gikk uten meg. Flott start på dagen eller hva?


Nå er jeg omsider hjemme igjen etter en god dag på skolen. Vi hadde 3 timer etter den første jeg kom forsent til og jeg jobbet godt da. Vi har forresten 1,5 timers timer, altså 90 minutter. Det er ganske lenge men foreløpig koser jeg mag faktisk så det er ingen sak; tiden går fort når man har det gøy.


Herregud, nå har jeg sittet hele kvelden med dette innlegget og ikke greid å skrive mer enn dette. Noen ganger funker det bare ikke. Jeg tenker jeg runder av her og kommer meg i seng. Buenos noches!


Gammel selfie ♥

4

Mye men bra!

Hola chicos, jeg har egentlig ikke tid nå heller men fant ut at det er bedre med en lyd enn ingen. Hater at bloggen ikke er oppdatert men tror jeg skal få tid til å gi dere en ordentlig oppdetering i kveld. Nok om det. Jeg har det så bra! Det er så utrolig mange inntrykk og så mye som skjer. Så mange mennesker å møte og så mange steder å se. Jeg trives på residensen, altså studenthjemme, og på skolen med elevene og lærerne. Lærerne er superkule. Det er overveldende mye nå den første tiden, jeg gleder meg til en uke har gått og jeg kan senke skuldrene litt. Men føler at dette blir superbra! Vi blogges, klemzz ♥


Vinduet på rommet, så herlig å våkne å bare ta en titt ut og lukte lukten av Spania ♥

0

I made it!

Jeg klarte det, jeg rakk flyet! Ikke uten nye problemer, men det får vi ta i morgen. Nå må jeg sove. Jeg skal møte i resepsjonen for å dra til skolen kl 08.30. Ville bare innom å si at jeg er på plass. Og Gud som jeg gleder meg, dette blir bra!🙌

Sara Josefine

Hei! Mitt navn er Sara Josefine, jeg er 21 år, 95´er. Jeg liker å lese, se på Grey´s Anatomy, har dysleksi, fasinerer meg for menneskelig adferd, er en kjærestefri håpløs romantiker, avhengig av sukker og hater å ta feil...også ja, så er jeg lam. For kontakt: sarajosefine.blogg@hotmail.com

Naviger i bloggen

  • Instagram

    Bloggdesign

    hits