Sara Josefine
11

Bokanmeldelse - The Host

Søndager er jo en typisk chilledag hvor enn bare tar livet helt med ro. Da liker jeg å synke ned i soffakroken med en god bok, derfor tenkte jeg å komme med en bokanbefaling, nemlig The Host:

Første gang jeg skulle lese The Host la jeg den i fra meg etter tretti sider. Litt fordi jeg leste den på engelsk og det var en del ord jeg syns var vanskelig å forstå, men også fordi det tok sin tid før jeg greide å sette et bilde på hvor man var og hvilken situasjon man befant seg i. Jeg begynte ikke å lese på den igjen før et år senere. Jeg elsker twilight-serien og måtte jo bare lese Stephenie Meyer sin siste bok. Når jeg kom forbi de tretti sidene og var på god vei mot hundre var jeg oppslukt. Boken er på sekshundre sider og den var lest ut på en uke. Siden jeg har dysleksi og en travel hverdag skal det godt gjøres. Jeg har lært at det er de bøkene som tar litt tid å sette seg inn i som er de beste. En bok hvor du må lære deg mange navn, "se" en ny verden og lære fremmede ord, er de bøkene som du virkelig lever deg inn i. For meg er det disse bøkene som er de best.
Boken begynner med at jorden har blitt infiltrert av en art fra en annen planet som tar over menneskene og deres kropp. De plaserer seg i hjernen til menneskene og mennesket blir da romvesenet sin vert(host). I boken følger vi livet til Melanie og Wanda som deler kropp. Etter at Wanda har blitt plassert i kroppen til Melanie har hun fått i oppdrag å se inn i hjernen til Melanie. Hun skal finne ut hvor resten av Melanies familie er slik at romvesene kan ta over noen av de siste menneskekroppene igjen på jorden. Melanie forsøker så godt hun kan å ikke tenke på de hun elsker, men greier ikke holde Wanda ute. Med en gang Wanda finner ut noe nytt om hvor familien til Melanie gir hun beskjed til hennes overordnede. Men det er ikke uten kvaler Wanda dykker dypere inn i tanke til Melanie. Hun får vite hvor de er og hvor de befinner seg, men hun kan ikke stenge ut de sterke følelsene Melanie har for mannen hun elsker Jared. Hun kan se kjærligheten mellom dem i drømmene om natten og føle det intense båndet de deler. Hun bygger etter hvert en beskyttelsesfølelse ovenfor Jared sammen med Melanie. Hun greier ikke tanken på at han skal bli fanget å måtte bli en vert, så hun rømmer fra sin egen art ut i ørkenen for å finne han. Hun og Melanie drar for å finne familien hennes samtidig som de vet at det kan koste dem livet. Menneskene hater romvesene og dreper en hver de ser. Siden en vert får øyne som glinser av sølv og det er umulig å skjule. Vel vitende om dette oppsøker de Jared.

 

Jeg gråt da jeg leste denne boken. Den er fylt med så mye kjærlighet, og så mange forskjellige former for det. Kjærligheten for en bror, kjærligheten for en elsker, kjærligheten for en søster og kjærligheten for et annet vesen. En kjærlighet så stor at du er villig til å gjøre alt for å redde de du er glad i. Stephenie begynner boken med i dedikere den til sin mor og skriver slik: To my mother, Candy, who taught me that love is the best part of any story. Etter å ha lest boken forstår du hvorfor.

Ps. Om du ønsker å lese den på norsk heter den: Verten

 Jeg håper du leser boken, og at du blir like forelsket som meg <3

 Much love Sara Josefine ;*

11

New hair!

God dag kjære lesere, hvordan har dere det i helgen, noen spesielle planer?

Jeg sov lenge og våknet ikke før klokken 11, spiste meg en god frokost og skypet med en venn fra Kristiansand. Han er en kjempegod venn av meg selv om vi bare har møttes to ganger. Han er svømmer som meg og vi møttes på NM i fjorsommer. Jeg hadde ikke peiling på hvem han var men vi fikk kontakten over en bok, han satt å leste og vi slo av en prat om boken. Jeg vil si det er en sjeldent til i Norge å bare begynne å prate med noen man ikke kjenner, det er egentlig veldig synd. Vi fikk god kontakt og nå skyper vi i helgene når vi har tid. En veldig fin start på morgenen. Videre gikk dagen til å farge håret. Jeg har lenge tenkt å gjøre det, et helt år faktisk. Men i fjor ville jeg vente til etter sommeren siden det sliter litt på håret og siden håret allikevel blir bleiket i solen. Tiden gikk og jeg tok meg aldri tid til å farge det. Tenker hele tiden at man skal gjøre det, men så blir det ikke noe av. I helgen kjøpte jeg meg endelig hårfarge. Her er resultatet:


Jeg likte forandringen, men håret ble jo svart. Planen var at det skulle bli mørkebrunt og fargen jeg valgte i butikken var dark brown, men resultatet ble visst svart. Sikkert fordi håret mitt var litt mørk fra før av eller at jeg hadde i fargen litt lenge. Jeg er i hvert fall fornøyd med litt forandring, satser på at brunfargen kommer mer frem etter en uke.

Hva syns du, passer jeg svart hår? : )

2

Fredagskos++

Fredagskveldene tror jeg må være de beste. Jeg har ikke trening på ettermiddagen eller i morgen tidlig og det gir meg rom til å kunne lage en god middag og slappe av med en film. Ekstra koselig er det jo da med denne kjekkasen på besøk.Hva gjør dere på en fredagskveld?

God kveld/natt søte lesere;*

11

Nytt fra nelly

Hei hei! Så deilig å våkne i morges! Solen skinte og hodepinen var bare en svak murring. Etter en uke med sterk hodepine døgnet rundt er det veldig godt når den slipper taket. Men tilbake til solen, kjenner jeg blir i så mye bedre humør når den skinner på himmelen. Vi har hatt temperaturen oppe i hele 10 grader i dag, her oppe i nord er det virkelig fremskritt på vårens fremmarsj. Det er fint for da kan vi ta frem den litt lysere og lettere vårgarderoben. Passer bra med noen nye klær fra Nelly da! Jeg var fornøyd med det meste, men trenger hjelp. Hva skal jeg beholde?

En liten skuffelse ble det, jeg fikk ikke på meg de svarte pumpsene. Veldig synd, var de jeg hadde gledet meg mest til. De var litt for små til meg, men jeg vet allikevel ikke om jeg ville fått de på meg om de hadde vært større på grunn av fasongen. Jo høyere helene er desto mer må man stå på tå og buen mellom tærne og risten blir større. Jeg greier jo ikke gjøre den buen når jeg tar på meg sko siden jeg er lam, derfor bøyes bare tærne mine når jeg prøver og de blir liggende sammenkrøket inni skoen. Jeg har nå nylig begynt å bruke sko med høye heler så det hadde jeg ikke tenkt over. Men selv om ikke de skoene passe skal jeg nok greie å pryde garderoben med masse sko i fremtiden, må vel bare prøve meg frem :)

Trenger hjelp med hva jeg skal ta vare på og hva jeg skal sende tilbake! Hadde du en favoritt? :)

0

Godt med en dukkert

Endelig kom jeg meg litt ut av huset. Det ble ikke noe skole på meg i dag, hodepinen tok meg i morges og, men jeg orket ikke sitte hjemme lengre. Derfor stappet jeg i meg noen paracet og dro på trening litt før fire. Jeg hadde heller ikke samvittighet til å ikke dra på trening lengre, jeg skal jo på NM i neste uke, pluss at jeg føler meg så dårlig når jeg ikke trener, kroppen blir så slapp. Ergo var det utrolig deilig å få svømme litt igjen. Kjenner at vannfølelsen er ganske fraværende og at styrken og hurtigheten ikke er helt på plass. Jeg får vel bare bruke denne uken godt og gjøre meg så klar som jeg kan til NM. Gleder meg, blir godt å se gode venner igjen.

Slenger med et bilde av hvordan jeg ser ut etter trening når jeg verken har fikset håret eller tatt på sminke, i det minste er smilet god på plass :DEllers er det bare å glede seg til i morgen, da får dere se bestillingen min fra Nelly! Den kom i morges og jeg er veldig fornøyd, bare synd jeg ikke har råd til å beholde alt.

God natta søte dere ;*

0

Et lite pip fra meg;*

Jeg må bare få beklage fraværet de siste dagene, har ikke følt meg helt tipp topp. Har hatt sterk hodepine og en ikke så fornøyd mage. Har stort sett bare sovet og sett på serier, men føler meg bedre i dag og satser på å gå ut blant folk og omverdenen i morgen. Tenkte vel egentlig bare å stikke innom å si hei slik at dere vet at jeg lever ;)


Håper dere har en strålende dag også skrives vi kanskje i kveld. Love and kisses from me ;*

8

Love and Other Drugs

På sene søndagskvelder som denne er det bare så deilig å skifte til koseklærne, grave seg ned i dynene, med godis i skålen og en film på skjermen ♥ Det eneste som mangler er armkroken til en kjekk gutt, men har man ikke det så får man bare ta puten til hjelp. Flere enn meg som legger puten under armene når de legger seg og tenker at det er Den spesielle gutten? hihi :) Filmvalget falt i kveld på Love and Other Drugs. Jeg har lenge tenkt å se den men aldri somlet meg til å så den på. 

Noen andre som har sett den?

Ønsker alle en fin søndagskveld videre <3 

9

Middag på Ohma!

God morgen!...eller ettermiddag! Jeg sto på for ikke så lenge siden. Skulle egentlig på trening klokken 9 i morges, men våknet med en heidundrende hodepine og måtte bare snu i senga og legge med ned igjen. Men gud for en herlig kveld jeg hadde i går. Jonas hentet meg hjemme i femtiden og vi kjørte til Bodø. Vi begynte med å ta noen outfit bilder til en header. Jeg får meg snart nytt design og en header, gleder meg! Etterpå dro vi å shoppet litt, før vi satte oss ned på restauranten Ohma i åttetiden. 

Jeg fikk beskjedent tatt opp mobilen og knipset noen bilder, tok seg ikke helt ut å sitte med kamera på en fin restaurant.

Gud så mye herlig mat! Vi endte opp med å bestill forrett, hovedrett og dessert. Vi satt og koste oss med maten og hadde en lett og fin samtale om alt mellom himmel og jord i to timer. Gjett om vi følte oss voksne, haha. Det var ingen på vår aldre og de fleste var i 20-30årene. Der satt vi med lillefingeren i luften mens vi nippet til vannglasset med forretningsmenn og fruer rundt oss. Haha, vi må ha vært et herlig syn :D


Antrekket for i går:

Igjen må jeg bare få takke deg så mye Jonas for den fantastiske bursdagsgaven! Jeg storkoste meg, håper vi kan få til en slik fin aften om ikke så alt for lenge igjen<3

9

Klikk, klikk, klikk, kjøpt!

Wii! Kjøpte meg klær på Nelly i går kveld! Jeg kjøpte klær for en alt for stor sum, men jeg skal selvfølgelig ikke beholde alt. Er bare veldig greit å få tilsendt en del når du først bestiller. Tenker jeg tar bilde av alt og kanskje jeg kan få noen tips til hva jeg skal beholde? :) Satser på at de er her innen uken^^ iiiik, gleder meg sånn!


Disse skoene var blant en av de mange tingene jeg klikket hjem! Er de ikke bare så kule og lekkre! 

Nå er det ikke lenge før Jonas kommer og vi vender nesen mot Bodø. Ønsker dere alle en kjempefin lørdag! ;*

0

Bursdagsgaver!

For ikke lenge siden hadde jeg bursdag og ble 19 år. Det er en veldig fin dag hvor du blir minnet på hvor mange mennesker det er som er glade i deg. Jeg fikk yndlingsretten til middag og mange fine gaver. Jeg fikk bare ting jeg hadde ønsket meg og noen jeg ikke viste før jeg fikk dem at jeg ønsket meg. Tenkte jeg skulle vise dere alle de flotte gavene:

 

Lysestaker:

Se så fine lysestaker. Som dere ser er det vinglass og en vinflaske som har fått en makeover. De fikk jeg hos min kreative og flinke søster som har laget dem! Er hun ikke flink! Jeg ble så glad når jeg fikk dem. Hjemmelagde gaver er jo egentlig best. At personen har brukt masse til og omtanke rundt gaven din betyr i mine øyne mye mer enn prislappen. I bilderammen som står ved lysestakene er det et bilde av meg og min flotte søster når vi var mindre^^ Så Tusen Takk Kjære Dadda <3

BSU-konto:

Hos mamma og pappa fikk jeg blant annet BSU-konto med penger på, dette var noe jeg hadde ønsket meg og jeg ble veldig gla for gaven. Var veldig greit at mamma og pappa fikset det for meg slik at jeg ikke trengte å bruke tid på det :) Jeg vil anbefale flere å skaffe seg det. Det er utrolig kjekt! Du har en høy rent, det hjelper deg å spare til bolig siden du ikke kan ta ut penger etter at de er satt inn og du kan vise banken at du kan å spare slik at et lån i fremtiden vil bli lettere å søke på.

Middag på restaurant:

Min fantastiske bestevenn skal ta meg med ut å spise! Vi blir å dra til Bodø på en finere restaurant og spise god mat. Jeg syns det er en veldig fin gave fordi det beste man kan få er minner mener jeg. Å tilbringe en koselig kveld på fin restaurant mens du prater med en av de personene som betyr aller mest for deg i hele verden, er en av de fineste gavene jeg kunne fått! Gleder meg! Denne "daten" finner faktisk sted i dag. Blir sikkert kjempe koselig og jeg skal selvfølgelig ta med meg kameraet ;)

Penger:

Jeg fikk en konvolutt med penger hos onkelen min. Jeg hadde ønsket meg penger i bursdagsgave også så det passet perfekt. Jeg har brukt en del penger i det siste og da er det godt å få litt påfyll. Er kjekt å åpne en pakke å bli overasket av innholdet, men når du får penger kan du jo kjøpe deg akkurat det du ønsker deg. Eller hvis du ønsker deg noe som er litt dyrt kan du sette sammen pengen du får fra folk og kjøpe hva du vil. Jeg er glad i penger så det var absolutt en gave som falt i smak^^hihi

Treningstøy:

Ikke nok med at jeg fikk BSU-konto hos mamma og pappa men jeg fikk også treningsklær, der i blant en 2XU-tights! Jeg trener en god der så treningsklær satt midt i blinken. Nå er det sikkert en del som ikke skjønner hvorfor jeg trenger en 2XU-tights når jeg er lam og ikke kan trene med bena så jeg tenkte jeg skulle forklare. Det tigthsen gjør er å få blodet i bena til å strømme bedre slik at næringsstoffer kommer lettere til musklene og slik at blodet kan frakte avfallsstoffene lettere ut av musklene. Detter fører til bedre trening og bedre restitusjon etter aktivitet. Når det gjelder mine ben så trenger de ikke få avfallsstoffer vekk fra musklene, men blodet mitt strømmer mye saktere gjennom bena og jeg blir fort kald. Så egentlig burde jeg bruke denne tigthsen hele tiden for å forbedre blodsirkulasjonen min. Den er derfor svært så nyttig for meg :) Jeg har veldig lyst på overdelen også, den vil jo hjelpe meg med restitusjonen i armene, det som de er laget for, men det får bli i neste omgang. Foreldrene min syns buksen var viktigere og det er jeg enig i. På bilde nedenfor kan dere se pakken fra mamma og pappa, sjekk det kule papiret!


Også fikk jeg maaange gratulasjoner, så tusen takk alle som fikk dagen min til å bli superduper! <3

;*

Sara Josefine

Hei! Mitt navn er Sara Josefine, jeg er 21 år, 95´er. Jeg liker å lese, se på Grey´s Anatomy, har dysleksi, fasinerer meg for menneskelig adferd, er en kjærestefri håpløs romantiker, avhengig av sukker og hater å ta feil...også ja, så er jeg lam. For kontakt: sarajosefine.blogg@hotmail.com

Naviger i bloggen

  • Instagram

    Bloggdesign

    hits