Sara Josefine
0

En utfordring

Hei

Jeg har fått ny rullestol! Det er av akkurat samme modell men med noen justeringer. Den nye stolen har lavere rygg og en fotplate. Fotplaten er veldig nyttig når du blant annet bruker høyhælte sko. Du kan jo tenke deg at det ikke er lett å balansere en stiletthæl på det tynne metallrøret. I tillegg har jeg satt foten litt i klem mellom de to stengene i fotbrettet og det er ikke så behagelig. Det at jeg har lavere rygg handler litt om at jeg ønsker å utfordre meg selv. Med lavere rygg sier det seg selv at det blir mindre støtte og jeg må jobbe mer for å holde meg oppe, og det er det som er poenget. Jeg ønsker at jeg nå skal få trent opp kjernemuskulaturen min litt, det er ikke sikkert det funker men det er det som er målet. Mer kjernemuskulatur vil hjelpe meg i hverdagen og i bassenget så jeg håper en lavere rygg gir meg dette. Det som også er fint med lavere rygg er at det blir mindre rullestol og mer meg, og det liker vi! Pluss at jeg får rotert meg mer.

Når jeg først satte meg i den nye stolen merket jeg det veldig godt. Nå har jeg brukt den i litt over en uke og jeg kjenner det ikke så godt lengre når jeg sitter i den. Den største forskjellen er når jeg skal kle på meg. Når jeg drar på meg buksene så lener jeg meg bak mot ryggen, nå når ryggen er lavere blir dette vanskelige. Det er noe jeg trenger litt mer tid til å finne ut av men det går sikkert fint, jeg lærer.

Når vi er inne på ny stol vil jeg gjerne fortelle litt om den første gangen jeg fikk ny stol etter den aller første. Den første stolen jeg fikk var begynt å synge på sitt siste vers etter ca. 2.5 år, så det var på tide å bestille en ny. Jeg tenkte at en oppfriskning ville være fint og sa at det hørtes bra ut, men at jeg ville ha akkurat samme stol. Så vi bestilte en ny en bare med noen justeringer. Når man tenker på at jeg var bare 13 år når jeg fikk min første stol og 15, snart 16, når jeg skulle bestille den neste, så er det ikke rart den måtte ha nye mål. Vi fikk stolen etter en måned eller to. Når jeg så stolen syntes jeg ikke den så så annerledes ut, den var nyere og ikke så slitt, men det føltes jo ikke som min stol. Jeg fikk prøvd den og var helt fra meg, jeg hatet den. Jeg nektet å tro at det var samme type stol. Det var det jo, men det føltes ikke slik, og det står jeg fast ved. Foreldrene min skjønte det ikke helt og ble litt overgitt når jeg begynte å gråte, men jeg skjønner at det er vanskelig å forstå. For å prøve å forklare så kan man sammenlikne det litt med et klesplagg. Se for deg at du kjøper et parr sko som du bruker veldig mye fordi du liker dem så godt. Da er det ikke gøy å kaste dem ut når du innser at de er blitt for slitte og at det er på tide med noen nye. Det kan gjerne hende at du ikke kaster dem, men bare tar vare på dem fordi de har så mange minner og du bare ikke klare å kaste dem. Og selv om du kjøper akkurat samme paret på nytt så blir det ikke det samme. Vel slik et det med rullestolen, bare 10 ganger verre, for dette er noe jeg bruker hele tiden 24/7. Jeg kjente den så godt, hver minste lille slitte detalj. Jeg likte jo den slitene gamle stolen min, og ikke denne nye "stygge". 

Det har blitt bedre nå da, jeg lærer meg å tilpasse og skjønner at det ikke er verdens undergang. Denne gang syns jeg faktisk ikke forskjellen var så stor, nå var det bare så herlig for den triller så mye bedre. Det blir spennende å se hvordan det blir å bruke denne stolen i lengden. Jeg har den gamle stolen (den nedenfor) enda og skal bruke den som avlastning hvis det blir for tungt å bruke den nye. Nå er jeg jo på treningsleir og har ikke begge med meg så da må jeg bare bruke den nye med lavere rygg, men til nå har det gått fint. Hvis dette går bra så kan jeg kanskje gå ned til en enda lavere rygg på neste, vi får se, det hadde vært gøy! :D
Behind the scenes :) 


 

Jeg har dessverre klart å blir syk, forkjølet. Jeg tror ikke jeg har feber men føler meg veldig sliten og trett. Jeg er tett i systemet og har vondt i hodet. Jeg hviler mye og håper at jeg skal bli bedre til NM. Jeg krysser fingrene, håper virkelig det. Kjipt å ikke kunne svømme bra på NM se resultater. Men det er enda noen dager igjen til første konkurransedag, satser på at jeg er blitt bedre til da.

- Sara Josefine <3

0

En tur i sommerland

Hei!

I dag har vi hatt vårt tredje fripass. Når vi er på en oppkjøringsleir er det gjerne slik at vi svømmer i en rytme på 2,2,1, 2,2,1 og går over til 2,1, 2,1 2,1. I et eksempel blir dette onsdag 2, torsdag 2, fredag1 økt og går over til lørdag2, søndag1 økt. Nå har vi gått over til 2,1 2,1 og har vårt neste fripass på tirsdag. Man gjør det slik sånn at man får overskudd til stevnet man trener til, siden vi nærmer oss NM trapper vi litt ned nå. 

Dagen i dag har bare blitt brukt til avslapping. Været har ikke vært så fint så de fleste har lagt inne å sett på serier. Vi så forresten ferdig Interstellar i dag og filmen var veldig bra. Jeg merker at jeg må se den på nytt en gang fordi det var mye jeg ikke skjønte, men det liker jeg, artig med filmer du må tenke litt og følge nøye med. Det blir nok en stund til da, fordi den varer i neste tre timer. 

Men jeg har jo ikke fortalt om forrige gang vi hadde fripass og det må jeg jo for da var vi i Fårup sommerland! Det var så gøy. Jeg vurderte å ikke dra fordi jeg er litt redd for å ta karuseller og det ble litt dyrt å betale bussen og inngangsbillett til sommerland bare for å være der. Men sider jeg ikke ble med i fjor og jeg angret litt da siden alle kom hjem og hadde hatt det så gøy, bestemte jeg meg for å dra denne gang. Det viste seg i bli kjempe gøy. Vi var flere sammen og gikk rundt om kring til de forskjellige karusellene, jeg tok noen og de jeg ikke tok sto jeg å så på med noen andre som ikke ville ta dem, så det var ikke noe problem. Det jeg husker best fra dagen og som var noe av det morsomste var når jeg fikk hoppe på trampoline. Ja, du leste riktig, jeg hoppet på trampoline! Det var så gøy. Jeg har ikke vært på en trampoline siden før jeg ble lam, neste 7 år siden. Jeg synes det ikke er en god plan å legge seg på en trampoline hvor hvis du kommer utenfor faller noen meter ned, men dette var en slik som er helt på bakkenivå slik at det ble tryggere. Det ble ikke så mye "hopping" for meg selv for jeg klarte ikke å komme meg så høyt opp når jeg bare brukte armene, men det ble en hel masse hopping hvor de andre hoppet og ga meg sprett, og det likte jeg veldig godt. Her kommer en masse bilder av min første trampolinehopping som lam!En av karusellene jeg turte ta!

Her mener jeg på at jeg hopper selv.

Sara Josefine <3

0

Interstellar

Hei!

Akkurat NÅ sitter jeg og noen av de andre jentene å ser film, interstellar. Vi er kommet sånn cirka 20 minutter inn og til nå virker den veldig bra + at det ryktes fra guttene at den er veldig bra.

Jeg har mer å fortelle, om bl.a. ny stol og dagen i går i fornøyelsespark, men nå må vi fortsette filmseingen - vi blogges!💗

4

Kort-svømming

Hei!

I dag hadde vi et ganske morsomt program som jeg tenkte jeg skulle vise dere. Vi svømte forskjellige serier ut i fra hvilket kort vi trakk i en kortstokk. Jeg hadde vel og merk en tilpasset versjon av den dere ser nedenfor. En tilleggsregel var at hvis du får samme kort på rad blir det det samme som joker. Altså at du får 5min partner massasje. Vi gjorde det slik at det ble trukket et kort for hver bane også måtte hele banen svømme serien de fikk. Jeg og noen andre som også trengte til pasninger svømte individuelt og trakk kort for oss selv. Noen syns programmet var gøy andre ikke. Det ble noen sure miner når en bane fikk sin femte joker (eller to på rad), mens resten bare hadde fått én, haha. Jeg likte det veldig godt, men jeg fikk også fem jokere vel og merk :D

Kort-svømming

A: 6 x150 arm

2: 10 x 100 Bein m/z

3: 600 ABK

4: 4 x 50 delfin hopp variasjon

5: 4 x 25 ?egypter rygg?

6: 400   50cr/50fly

7: 7 x 100 IM @2min pause = cr bein i vegg

8: 20 min prikketid

9: 3x (3 x 100 prog 1-3)

10: 10 x 50 vf burpees/gresshopper

J: 100 baklengs IM

Q: 400 cr/br midtlinje

K: Kongen på haugen

Joker: 5min partner massasje

Hvis noen skal svømme det og har spørsmål ang. programmet er det bare å spørre i kommentarfeltet.


 

Ellers koser jeg meg masse på leir. Vi hadde vårt første fripass i går og brukte dagen på et kjøpesenter og soling. Det er ikke vær til å skryte av her, derfor var det ekstra glede i leiren når vi fikk shorts-vær dagen vi hadde fripass! Tror ikke jeg ble så mye brunere men jeg liker å tro det, deilig var det uansett på litt sol på kroppen.

Det er sykt at det snart er gått en uke. Det er jo ikke lenge til vi reiser til Bergen! Jeg føler jeg får trent bra og er spent på hvordan det vil gå på NM, vi får se, tiden vil vise.

Haha, venninnen min taget meg i dette bildet, er hun ikke morsom?

Jeg (vi/Ragna, roomien min) har tenkt å legge oss tidlig i dag. Det har blitt litt dårlig de siste dagene men nå er det skjerpings. Jeg får sånn merkelig trang til å skal rydd hele tiden nå jeg skal legge meg slik at klokken går og jeg kommer meg litt senere i seng enn planlagt, så nå skal jeg være litt få forskudd å rydde nå. Så skal jeg krype i seng også får jeg kanskje mulighet til å lese litt i boken min og. Jeg leser nå den første boken til Linnéa Myhre, Evig Søndag. Jeg leste den andre boken hennes først og likte den godt, og så langt liker jeg denne boken også. Men jeg tenkte å skrive bokanmeldelse av de begge når jeg er ferdig så får dere høre da. 

Vi blogges, natta^^     - Sara Josefine <3

4

Knust er knust

Heia bloggen!

I dag skjedde det uunngåelige, jeg greide å knuse telefonen. Jeg har mistet den utallige ganger i bakken så det var vel på tide. Vi var å trente styrke, jeg var akkurat ferdig og skulle til å pakke sammen sakene mine og så hører jeg lyden av telefonen falle på bakken. Dette er ikke en sjeldenhet så jeg tenker ikke så mye over det. Jeg pakker videre og tar etter hvert en titt ned på telefonen og jeg ser at den er knust over hele skjermen. Faen tenker jeg, men hva skal man gjøre, begynne å grine. Litt morsomt var det da at venninnen min, Karoline, ser fallet og kommer med kommentaren "ååj, flaks at den ikke knuste". Det var helt til hun kom nærmere og ser resultatet. Men jeg må bare le, det er ikke noe jeg kan gjøre med, knust er knust. Planen er å dra på senteret i morgen å se om de har sånn plastbelegg som man legger over skjermen slik at jeg ikke får glassbrott i fingrene. Så holder den vel ut til jeg kommer hjem og får kjøpt en ny. Det er vel uansett kanskje på tide å kjøpe ny telefon, jeg har mistet den i vann fire ganger tidligere så at den ikke har kortsluttet enda er et mirakel. 

- Sara Josefine <3

2

20.06.2015

Hei☀️

Jeg sitter nå å chiller i sengen mens Ragna ligger å sover i sengen ved siden av. Vi er nå i Danmark og skal være her i underkant av to uker før NM. Vi ankom i går kveld og har så lang bare hatt en natt søvn og en god frokost. Vi skal spise igjen klokke 13 også drar vi på første svømmeøkt for leiren klokken 15. Det er veldig deilig å været her igjen, det bringer frem minnene fra den fine leiren vi hadde her i fjor og jeg tror og håper den blir like bra i år og!

Nå hører jeg fuglene kvittre utenfor og flere svømmere som er ute og nyter solen så jeg tenker jeg skal joine dem og sette meg ut med en god bok. Vi blogges🙋🏼

- Sara Josefine 💙

2

Full alarm!

Blogging ble det ikke mye av i går dessverre, det jeg derimot fikk gjort var å prøve ut alarmsystemet hjemme og tømt fryseren. En ikke så lite innholdsrik dag med andre ord. Neij det hadde seg altså slik:

Jeg hadde hatt en god dag på jobb, komme hjem og slappet av noen timer før jeg fant ut at jeg skulle dra på butikken å kjøpe noe til middag. Jeg var alene hjemme siden mamma og pappa tilbrakte sist døgn på hytten. Jeg brukte god tid på butikken og soste litt rundt, fant ut at tomatsuppe hørtes godt ut og tok bl.a. også med meg juli utgaven av Elle hvor Sophie Elise pryder noen sider, og gikk til kassen.

Jeg var vell hjemme, hadde pakket ut varene og var på tur til fryseren hvor det resterende hvitløksbrødet fra pakken med to bagetter, skulle lagres. Som jeg har nevnt tidligere har jeg en minifryser stående på rommet mitt og det var trillende mot denne at jeg til min forskrekkelse merket at døren sto på gløtt. Med et fremdeles lite fnugg av håp tok jeg forsiktig tak i døren og tittet inn. Det jeg fikk se der var det blodige vannet fra en kylling i plastpose, en slapp løvbiff som lå henslengt over andre varer og en flat sandwichis inne blant resten av de dødende varene. Det ante meg at dette ikke kunne reddes og som den normale ungevoksen jeg er ringt jeg til pappa for råd. 

Slik skulle egentlig kvelden min i går se ut. Jeg hadde tatt bloggbilder og alt (bilde ble tatt i går før jeg åpnet fryseren som startet det hele), jeg skulle bare lage middag før jeg la meg ned med et deilig magasin. Men dere har vel skjønt at slik ble det ikke, nei.

Pappa fortalt meg at når kjøttet har tint etter å ha vært frosset kan man ikke fryse det igjen, da blir det stygt. Dette visste jeg vel egentlig, men i håpet om å fremdeles redde kvelden måtte jeg ringe å høre. Mest av alt ville jeg nå bare kaste det hersens kjøttet og resten av varene i søpla, men det ble for dumt å kaste alt så jeg satte i gang med stekingen. Så der sto jeg, med flere middager med kjøtt ved stekeplatene, men jeg ville selvfølgelig fremdeles ha tomatsuppen min, og så dum som jeg var skulle jeg lage dette og. Mer strekk vettdu.

På dette tidspunktet var søsteren min kommet på besøk, i den sammenheng at jeg reiser vekk for noen uker i morgen, og ble tilskuer til dette sirkuset. Jeg begynte med løvbiffen, satte på platen og var i gang med stekingen. Dette tok ikke lange tiden og jeg begynte og steke på kyllingen neste. Innimellom her vasket jeg pannen. Jeg steker vanligvis ikke kyllingfileter men bare oppskåret kylling, å skjære kyllingstykket i biter gadd jeg ikke oppi alt stresset. Klokken begynte å nærme ser 11 og jeg hadde ikke fått gjort halvparten av det jeg hadde tenkt den kvelden. Halvveis inn i kyllingsteikingen fant jeg ut at dette gikk ikke, den ville jo ikke bli gjennomstekt. Av pannen med kyllingen og på en skjærfjøl for den. Med bakefingrene mine skar kyllingen på midten og la de to bitene på pannen igjen. Godt fornøyd med min improvisering startet jeg på suppen. Når kyllingen var ferdig var det en ny pakke med løvbiff som sto for turen.

I denne stund hadde det begynt å bygge seg opp en fin liten tåke i kjøkkenet som sakte men sikkert også fylte stuen. Jeg er endelig ferdig og skal spyle kaldt vann på pannen for å svi av litt av fett og kjøttrester. I det jeg ser vannstrålen treffe pannen, begynner tanken om hvor mye røk dette vill skape, å ta form. Dampen sprenges opp fra pannen som en bombe. Jeg og dadda er i godt humør og jeg snur meg med et skøyent blikk mot henne og sier at nå slår vel brannalarmen seg på snart. I neste sekund begynner den skjærende pipingen. 

Med et blikk, som er blandet med hva-var-det-jeg-nettopp-sa-blikket og ups-blikket, snur jeg meg mot søsteren min igjen. Med et litt oppgitt blikk sier hun til meg "du har jo klart å aktiver to alarma du". Og da hører jeg også den evinnelige ulingen. Jeg slå av vasken, hun har hoppet opp av stolen og er på god tur ut i stuen og opp på en stol. Noe fortumlet finner hun ikke brannalarmen i første øyeblikk, for den er ikke der den har pleid å være når hun bodde her. Vi har nemlig installert sector alarm og har fått nye brann- og røykvarsler. I det hun får øye på den nye boksen kommer jeg forskrekket på at vi har fått nytt system og at brannalarmen er koblet opp mot en alarmsentral og at det er det som er den andre ?brannalarmen? som uler. I all hast drar jeg i full rulle ut i gangen med kurs for boksen ved inngangsdøren for å trykke koden. Jeg står der og tar meg litt fortvilet til hodet når jeg ikke helt kommer på hva jeg skal gjøre. Søsteren min står i stuen med hendene over ørene og sier som et lite barn at jeg må få slutt på bråket. Jeg får omsider samlet tankene og trykt koden.

Vi er ganske oppskaket av alt rabalderet og går inn på kjøkkenet igjen, jeg venter bare på telefonen jeg i underbevisstheten vet vil komme. Stillheten er befriende og jeg skvetter litt når telefonen ringer. "hei, det er sector alerm som ringer". Hvor lang tid det tok fra alarmen begynte til jeg fikk stoppet den, klarer ikke hode mitt å fatte, men jeg tvilte på at jeg hadde brukt mindre enn de 30sekunden man har til å trykke koden. Det hadde jeg rett i. Hun forteller navnet sitt og snakker med meg i en rolig tone. Hun spør meg om jeg er hjemme og om hva som har skjedd. Jeg forklarer at jeg har laget mat og at alt er ok. Og tilslutt spør hun meg selvfølgelig om kodeordet man skal si når de ringer.

Hele hendelsen må jeg si er nesten litt komisk, men også betryggende. Alarmsystemet kan jeg skrie under på at fungerer! Jeg sitter igjen med å føle meg en dose mer trygg i mitt eget hjem...Og en helt tom fryser klar til å fylles opp på godsaker. Det kan vi si oss fornøyd med!

 

- Sara Josefine <3

2

Jeg lever enda

Hei!

Beklager fraværet, jeg hadde full avslapping her hjemme helt til det plutselig ble travelt. Det var utrolig godt meg helg, noe jeg tror jeg ga klart utrykk for i mitt forrige innlegg. Det er så lenge siden jeg har hatt en vanlig uke med hverdager og helg at jeg hadde helt glemt hvordan det føltes. På fredag i forrige uke var det en følelse fra gamle tider som snek seg frem når jeg logget av pcen på jobb og var ferdig for dag. Å glede seg til helg har jeg ikke følt på på så lenge. Og helgen ble som sagt brukt til total avslapping, gjorde ikke en dritt. 

Men så kom mandag. Da var det ikke noe kjære mor. Det har gått i et sett siden da, og dette settet kjøres vel egentlig enda. Trening og jobb går om en annen, samtidig som jeg forsøker å få sett noen venninner før vi alle drar alle veier. Jeg drar jo til Danmark på treningsleir på fredag så det er om å få gjort mest mulig til da. I dag har jeg for eksempel vært på morgentrening, så på jobb også dro jeg rett til Bodø etterpå hvor jeg møtte en venninne over middag og gjorde andre ærender. 

Men jeg må egentlig komme meg i seng, jeg skal være i svømmehallen om 8timer. Ville bare innom for å gi ifra meg en liten oppdatering, så snakkes vi i morgen :)

- Sara Josefine <3

2

Endelig er du her!

 

Endelig er du her, jeg har ventet på deg så lenge, et helt år faktisk! Du gir meg så mye, en ro, en tilstedeværelse, en nytelse. Jeg har tenkt på deg mens du har vært borte, lurt på hvordan det ville være å få deg tilbake, og når ville jeg kunne føle din omfavnelse igjen. Du er min favoritt, og ditt jevnlige fravær er hardt å takle, tilbake får jeg en så mye større gjensynsglede. Jeg er så glad i deg, men min kjærlighet for deg klarte jeg ikke å kjenne til en slik intensitet før jeg virkelig fikk føle på ditt fravær. Jeg visste ikke hva jeg hadde før du hadde vært borte så lenge. Men nå er du endelig tilbake, etter flere hundre døgn skilt fra hverandre, jeg elsker deg, helg

God helg alle sammen, husk å nyt den! 

- Sara Josefine ♥

6

Videoblogg!

Hei, jeg kom så og si nettopp inn døren etter Trondheimturen. I dag blir det videoblogg, så håper dere liker det! Lik gjerne innlegget hvis videoblogg er av interesse slik at jeg vet om dere syns det er like underholdende som meg.

- Sara Josefine ♥

Sara Josefine

Hei! Mitt navn er Sara Josefine, jeg er 21 år, 95´er. Jeg liker å lese, se på Grey´s Anatomy, har dysleksi, fasinerer meg for menneskelig adferd, er en kjærestefri håpløs romantiker, avhengig av sukker og hater å ta feil...også ja, så er jeg lam. For kontakt: sarajosefine.blogg@hotmail.com

Naviger i bloggen

  • Instagram

    Bloggdesign

    hits