Sara Josefine
4

Vår suite!

Okei, før vi reiste var jeg litt skeptisk til at vi hadde lagt turen til 6 dager. Det er liksom i overkant mye, det hadde holdt med 2-3. Hva skal man gjøre? Men nå, ikke noe problem! Vi kan jo bare bruke tiden på den amazinge suiten vår! Herregud så fint og deilig, så komfortabelt. Vi har stort kjøleskap og fryser, badekar med tropedjus. Der er stue med integrert kjøkken (med oppvaskmaskin!!), soverom og bad. Sengen er i kingsize størrelse og soverommet har et fint insta-vennlig vindu. Dere vet slike med bred vinduskarm hvor men kan ta bilde av å sitte å se lengselsfullt utover byen med en kaffekopp i hånden. Det er 2 stykk 42" TV-er, en i stuen og en på soverommet. Altså jeg kan bare være her hele oppholdet. Jeg ser skikkelig frem til å ta et godt langt bad sammen med en god bok. Ååh så deilig.

Er det ikke fint! ♥Nei, byen venter på oss utenfor og suiten drar ikke fra oss. Vi tenker å bare komme oss ut litt å se. Det er ganske tåkete nå så vi håper det letter litt. Men prio 1 tenker jeg er å finne en restaurant til i kveld. Også skal vi sjekke ut et sted hvor vi ble anbefalt å dra og se på rakettene. Vi blogges!

0

Amsterdam!

Wiiii, i dag reiser jeg til Amsterdam! Jeg har hørt så mye fint om byen og gleder meg masse til å se det med egne øyne. Bygningene, caféene, kanalene og kulturen. Jeg har vært litt redd for snøen men det ser ut til at vi har hellet på vår side, ikke noe snø i sikte. Det skal bli så koselig å spasere i gatene og bare ta inn over sag alt sammen. Spise masse god mat og oppleve. Ååh, gud jeg gleder meg! Det er så lenge siden jeg reiste sist og kan ikke vente. 

Flyet går 12:40 til Oslo hvor jeg vil møte venninnen min, Ingeborg. Derfra går flyet til Amsterdam 16:30 også lander vi rundt 18:00. Jeg tenker vi kommer oss til hotellet og går litt rundt i området til hotellet. Kanskje vi spiser ute eller finner en matbutikk og tar noe med til rommet. Jeg tror jeg vil kalle rommet vi skal bo på mer en leilighet. Det er med kjøkken og arealet skal ligge på rundt 35 kvadrat. Jeg er sykt spent på hvordan det ser ut. Stemmer det med bildene? Bilder kan lett lyve. Tur ut blir det uansett. Dessuten, vi har ikke funnet restaurant til i morgen. Det var ikke lett å finne noe via nett. Enten var det ikke åpent på nyttårsaften, (hvem har ikke det forresten??) ellers så var det fult. I tillegg er det ikke bare bare å bestille noe når vi ikke vet hvordan det ser ut. Rullestolene må jo komme seg rundt. Jaja, jeg stresser ikke. Det blir nok bra uansett. Wiii! Nei, jeg må hoppe i pakkingen. Vi blogges senere kjære lesere, smask!♥

4

Det er bare surr

Herregud nå er det mye surr i hodet mitt. Hele romjulen har jeg følt at jeg har hatt sååå god tid og ikke stresset med noe. Til og med fylt opp dagene slik at de ikke skulle bli så tomme. Nå sitter jeg her kvelden før det er meningen jeg skal nyte en reise, til en ukjent fantastisk by, og føler jeg har så mye jeg skulle ha gjort. Ikke har jeg pakket og det er så vidt jeg vet hva jeg skal ha på meg når vi går inn i det nye året. Ikke minst mailer og søknader skulle vært skrevet. Det er ikke før nå jeg innser at jeg snart skal reise bort for fem måneder og trenger og ha visse ting i orden før jeg drar. Samtidig som jeg må passe på å få alt med meg i kofferten. Det ser ut til at jeg kanskje må ?jobbe? litt på turen og det ønsker jeg ikke.  Hadde vært fint å kunne legge alt annet til siden og bare nyte. Det er vel bare å gjøre det beste ut av det så får vi se.

Tiden har jeg i hvertfall ikke brukt på tull. På tre forskjellige bord har jeg sittet med det siste døgnet og hygget meg med spill og snakk. Å tilbringe tid med mennesker jeg er glad i kan jeg i hverfall krysse av listen, over ting jeg vil gjøre før jeg drar. Og det er det viktigste.Så deilig at Alias ble tatt opp fra kjelleren igjen. Jeg hadde nesten glemt hvor gøy det. Tenker dette blir med til Amsterdam!

Jeg må sove dere. Det er langt over et døgn siden jeg fikk blund på øyet sist og jeg trenger virkelig ikke å sove meg gjennom morgentimene i morgen. Planen er å stå opp allerede klokken 06:00. God natt ♥

4

Av og til må jeg le litt av meg selv

Klokken ble 07:00 og jeg fant ut at jeg bare kom til å bli mer trøtt av å sove i to timer for så å stå opp igjen. Jeg slengte bena likegreit ut av sengen og hoppet i stolen. 20 minutter i solariumet hørtes fint ut så turen gikk i bilen og ned i gata. Rattet måtte holdes godt tak i for ikke å bli dratt i grøften. Et snølag fra natten sammen med plussgrader og regn var ikke en god kombo. Jeg parkerte bilen og begynte så smått å se problematikken da bakluken åpnet seg og jeg så slapset (eller slafset, som jeg først skrev, haha). Men nei, jeg hadde ikke kjørt i gata bare for å vende nesen hjem igjen. Det var ca. halvveis ned en ti meter slak skråning jeg begynte å tenke at det var for seint å snu. Asfalten var ikke glatt men siden den var dekket av et lag med kramsnø, som rullestolen bare sakk gjennom, måtte jeg balansere på to hjul hele veien. Det var i denne posisjonen, midt i bakken på to hjul, jeg måtte le litt av meg selv. Her tenker vi ikke gjennom ting før vi gjør det, vi bare gjør det også ser vi hva som skjer. Jeg liker det - det er vel slik man kommer seg fra A til B, og videre i alfabetet.


Apropos situasjoner å le av. Jeg hadde helt glemt av å vise dere hva som befant seg under baken min på julaften.

Glatt kjole og mangel på muskulatur til å skyve stumpen tilbake bak i stolen skapte problemer - ikke noe problem, pappa fikser! Bare på spøk sa jeg under gaveåpningen at det hadde vært fint med en antisklimatte, og tror dere ikke pappa kommer opp fra kjelleren med løsningen. ♥Pappa fikser alt♥

2

Jeg får ikke sove

Jeg får ikke sove, så jeg ligger å ser på videoer på nett. Jeg følger Sophie Elise og Joakim Klevens kanal på YouTube og ligger å drømmer meg bort. Drømmer meg bort til hvor jeg er kjent og fester rundt i Oslo. Hvor folk vet navnet mitt og ser opp til meg. Hvor jeg har de kuleste tingen og har penger til å kunne ta en spontantur til Miami en uke uten at det merkes på pengeboken.

Ikke visste jeg at jeg hadde slike ønsker, men det er sant, de er der. Jeg merker at jeg blir så irritert når jeg leser bloggen til MammaTilMichelle. Hvordan jeg ikke kan si eller tenke noe pent om henne når irritasjonen tar overhånd av å leser klikkbait-overskriftene hennes. Jeg kan ikke gjøre annet enn å innrømme at jeg er sjalu. Sjalu over at hun har klatret seg opp til den inntekten.

Hvorfor er det slik? Hvorfor unner jeg ikke et medmenneske, jeg ikke har noen rett til å dømme, det tilsynelatende perfekte livet? Og hvorfor vil jeg ha det? Hvorfor vil jeg at folk skal vite hva jeg heter og at noen en dag sitter å drømmer om å være meg.

Jeg vet ikke. De fleste ønsker vel å vise de beste sidene ved seg selv og sitt liv. Man finner kanskje en glede i at andre syns deres liv er fint, slik at man kan innbille seg den lykken. For det trenger ikke være slik selv om det ser sånn ut. Livet som fremstilles via sosiale medier er de fineste sidene vi klarer å fremstille. Kanskje for å overbevise både oss selv og andre. Så kanskje jeg heller skal bruke litt mer tid på den tanken enn på å drømme meg bort i videoer på YouTube.

2

Pepperkakehus, hva er det?

Å se på sjakken mens man blogger er ikke å anbefale. Jeg har nå sittet med dette innlegget siden kl 13:00. Jeg mister jo munn og mæle når Carlsen gjør et slikt tap som han gjorde i første parti. Heldigvis vant han neste og har fremdeles en sjans på verdensmestertittelen i hurtigsjakk. Under her ser dere min faste julefrokost. Loff med greddeost. Det spiser jeg hver jul og bare i julen. Og hvert år sukker mamma for at jeg ikke smaker på noe annet av den gode julematen på frokostbordet. Jeg liker det jeg, hvorfor endre på noe som ikke endres trengs?


Nå frem mot jul har sjokoladehus prydet facebookveggen min. For meg, som liker håndarbeid og sjokolade, faller det godt i smak og dette måtte jeg prøve. Jeg sier det rett ut, det gikk ikke så bra. Jeg er ikke den som planlegger så mye, eller er så flink til det. Turen gikk på butikken uten at jeg hadde lest på oppskriften. Jeg tenkte jeg skulle være lur å bruke forskjellige sjokolader til huset. Hvorfor bare bruke melkesjokolade når man kan bruke mye forskjellig. Da blir det mye mer spennende å spise. Det skulle jeg ikke gjort. Når man lager huset skal man skjære ut vinduer, dør og skjære ut sidevegger som taket skal hvile på. Når jeg da hadde kjøpt sjokolade med biter i gikk ikke det så bra. Den bare knakk. Ergo, følg oppskriften og bare bruk ren melkesjokolade! 

Samuel Beckett sa en gang - Try again, fail again, fail better. Det var ikke annet å gjøre enn å forsøke igjen. Denne gangen med melkesjokolade. Da gikk det mye bedre. Det hjalp veldig å bruke nettet og oppskriften. Det tok noe tid, men det var verdt det. Jeg koste meg masse og under ser dere prosessen og resultatet.Her i hus er det duket for spillekveld. Mamma og pappa har tatt turen på hytten og jeg har huset for meg selv. Vi skal kose oss med vin og snacks. Rettere sagt, jeg skal øve meg på å like vin :p

6

Tiden kom og tiden gikk - Dette fikk jeg i julegave

Julaften kom og julaften gikk. Tiden går så fort. Nå er det bare 3 små dager til jeg setter meg på flyet til Amsterdam. Når jeg kommer hjem er det bare 3 dager til før jeg flytter til Spania for 5 måneder. Det er rart å tenke på det. 

Nå har det begynt å bli en stund siden min siste oppdatering. Det har ikke vært meningen, men siden sist er det som om jeg bare har sovet. Nattesøvnen har ikke vært den beste så jeg har sovet på dagen de siste dagene. Hver julaften er det tradisjon for meg å se tre nøtter til askepott. Det var så vidt jeg greide å holde øynene åpne og når reisen til julestjernen endelig begynte var det godt å kunne lukke øynene. Det samme skjedde første og andre juledag. Jeg sov 3-4 timer av formiddagen. Det er kipt . Derfor når jeg da har vært våken har jeg vært med familie istedenfor å sette meg ned med bloggen. 

Julen min har inneholdt en masse god mat og spill med familie. Vi gravde litt i skapet og fant frem Guitar Hero. Det er så lenge siden jeg har spilt. Jeg koste meg sånn når jeg og søskenbarnet mitt, Lasse, spilte sammen. Det minnet tilbake om de gode gamle dager når vi tilbragte mer tid sammen. Jeg fikk masse fint og en hel masse ting jeg ønsket meg. For å minnes, og for å vise, kommer en liten oppsummering her:

To stykk sengesett Jeg liker å ha to dyner i sengen, en liten og tynn og en stor og tykk. Derfor ønsket jeg meg matchende sengesett i julegave. Matchende sengesett er bloggvennlig vet dere. ♥ Snøkuler, juleskum og Anthon Berg Mintsjokolade Når jeg var liten fikk jeg ikke lov til å ønske meg godteri, mamma syns at det ble det nok av. Jeg er helt enig men nå når jeg kan, ønsker jeg meg det bare fordi jeg kan og ikke fikk lov når jeg var liten. Dessuten, juleskum er jo sååå godt! ♥ 1 flaske Berens 2015 & 1 flaske Martini Asti Jeg liker ikke stort mye annet enn rusbrus men jeg har lyst til å lære meg å like vin. Det ser så koselig ut når men kan nyte ett glass vin til maten eller hygge seg med sprudlevann på en venninnekveld. Da kommer disse godt med for å øve. ♥ Maybelline multiplying mascara​ Denne er bare utrolig bra, anbefales på det sterkeste! ♥ Håndbok om Barcelona Hvor det inni boken sto at jeg fikk tur/retur billetter til Barcelona. Det kommer kjekt med og det er fint å slippe å tenke på den utgiften. ♥ Julekort med penger i ♥ Posekliper Haha, jeg skulle ønske noen filmet meg når jeg åpnet pakken. Jeg ble så overraskende glad. Gjennom det siste året har jeg ønsket meg kjøkkenting slik at jeg har når jeg flytter ut. Disse sto på listen min over ting jeg ønsket og trengte. Jeg hadde ikke forventet å se det i pakken og ble så glad når jeg så det fordi det er noe jeg virkelig syns er kjekt å ha. Gøy at man kan bli så glad for noe så "lite"  Et søtt julekort til gaven Det er så hyggelig når man får hjemmelagde kort til gaven. Håper jeg få tid til noe sånt et år.  ♥ Kylie Jenner Lip Kit fargen Marry Jeg har ganske mange av disse og syns de er veldig gode. Jeg og søsteren min, som var en av de jeg fikk gaven av, pleier å sende snaps til hverandre når vi unner oss en ny farge og den faller i postkassen. ♥ Harry Potter and the cursed child Denne boken er vel mest en bok jeg vil ha i samlingen. Boken er jo et teaterstykke og er ikke særlig lang eller hva jeg pleier å lese. Likevel gleder jeg meg til å fly en til tur inn i den magiske verden. ♥ The Longest Ride - Nicholas Sparks Visste du at de herlige filmene The Notebok, The Last Song og Dear John er filmer basert på bøker av samme forfatter. Nemlig Nicholas Spark. Jeg har lenge sagt at jeg vil lese en av bøkene hans for de kan ikke være annet enn bra. Nå er jeg endelig i besittelse av en og kan ikke vente med å komme i gang. ♥ Bok 1-3 i serien A Song Of Ice And Fire Jeg ser masse på serier og syns det er litt flaut at jeg ikke har vært innom Game Of Thrones. Det er bare det at jeg vil lese bøkene først. De er som oftest bedre en filmatiseringen og jeg vil ikke gå glipp av den gleden. Jeg hadde ikke en gang tenkt tanken på å kunne ønske meg det i gave men min venninne følger med å overasket meg med disse. Herlig med slike gaver hvor du får noe du ikke vet du ønsker deg. ♥ Stavmikser Mer kjøkkenutstyr! Den kommer utrolig godt med når jeg flytter ut. ♥ Michael Kors Jakke Jeg hadde ingen anelse om hvilken jakke som skulle få være med til Spania. Nå vet jeg, for å si det sånn. ♥ Korktavle med verdenskart ​Er du som meg og er glad i å reise så må du skaffe deg en slik en. Du kjøper deg noen tegnestifter også sette du de inn i tavlen etterhvert som du har opplevd verden. Veldig gøy å se hvor i verden man er godt bereist og hvor neste mål kanskje burde gå. ♥

Nå er besøket dratt jeg leg har som sagt 3 små dager før jeg vender nesen mot Amsterdam. Tiden skal brukes godt og jeg har nesten fulle dager til jeg setter meg på flyet. Vi blogges dere - i morgen tenkte jeg å vise der hvordan det gikk med sjokoladehuset!

0

Juice til mat, dag 7

Dag 7 er gjennomført og dette prosjektet har kommet til veis ende. Jeg må si jeg er ganske fornøyd med meg selv. Når jeg startet dette var jeg ikke sikker på hvordan det ble å gå men jeg syns det har gått ganske greit. Synd jeg ikke fullførte de 7 dagene som planlagt. Det hadde vært gøy å gjennomføre det som var tanken i utgangspunktet. På den annen side har jeg fikk jeg vite på legebesøket jeg var på i går at 5 dager er det leger har funnet ut er det best egnede tidsrommet å "faste". Går man lengre enn det går kroppen inn i overlevelsesmodus og begynner å spare på all energi og suger til seg det den kan. Så sånn sett så passet det bra fint likevel.

Før jeg begynte hadde jeg bare smakt egenlaget juice et par ganger. Og jeg må vel ærlig innrømme at det ikke falt helt i smak. Jucien blir for vannete for meg, den har liten konsistens og smaker ikke mye likt juice man kjøper i butikken. Derav får ikke juicen jeg likte best mer enn en 4er. Jeg tror juicene hadde falt mer i smak om det hadde vært noen som hadde mer peiling på juice enn meg som lagde dem, jeg puttet jo bare oppi det jeg syns hørtes sunt og godt ut. Også tror jeg litt det er en vanesak. Det hadde sikkert ikke vært så rart hvis man var vant til det.

Hvis du har fulgt meg gjennom prosjektet og har lyst til å prøve selv, vil jeg gjerne minne om at jeg ikke er noen ekspert og nesten like fjern på dette som noen andre. Ja, jeg har lært mye og kan mer enn før, men aller er forskjellige og man kjenner sin kropp best. Bruk gjerne innleggene mine til inspirasjon (og advarsel), men ikke som fasit ;) Her er noen tips jeg har plukket opp på veien.

Tips

1. Ikke bruk potet!

2. Noe syrlig som eple eller sitron er lurt å ha som ingrediens for å gi smak.

3. Et fint blandingsforhold mellom grønnsaker og frukt er 70/30, altså 70% grønt og 30% frukt. Det er viktig i juicing å ikke bruke for mye frukt da det inneholder en del sukker.

4. En kald juice er alltid best, ha gjerne isbiter klart.

5. Lag juicen når du skal drikke den for å få med deg så mye som mulig av de god næringsstoffene. Lys og luft bryter dem ned. Og husk å vask maskinen (rett) etter bruk så det ikke oppstår bakterier.

Hvordan føler jeg meg? Jeg føler meg bra. Jeg er blitt mye mer bevist på hva jeg spiser og drikker mer vann. Vel og merk er det bare gått to dager så vi får se. Jeg vet ikke hvordan vekten eventuelt har forandret seg men jeg føler meg lettere. Hva jeg veier velger jeg å ikke gå så mye i fokus på, det viktigste er hvordan jeg føler meg i kroppen og hvordan jeg føler meg når jeg ser meg selv i speilet. Magen føles helt fin og det har ikke vært noe problem. Slik det er nå ser det ut til at jeg kunne gått alle 7 dagene. Når det gjelder kroppen i forhold til avfallsstoffer og detoxing er det ikke noe jeg har kjent noe til før i dag. I rushet fra dages agenda kjøpte jeg med meg en burger fra Esso på veien. Før er dette noe jeg har vært veldig glad i men det begynner å bli en stund siden nå, men med en gang nesen min nærmet seg og tennene ble satt i burgeren visste jeg at dette ikke var en favoritt lengre. Det smakte ikke godt i det hele tatt. Det ser ut til at smaksløkene mine er blitt fornyet og er mer fornuftig enn å synes slik bearbeid mat er godt. Den utviklingen likte jeg.

Jeg er superfornøyd med prosjektet og ser ikke bort fra at jeg kan finne på å gjøre det på nytt. Da vel og merk med noen bedre oppskrifter. Nå vil jeg forsøke å fortsette med mer bevissthet på hva jeg spiser og et sunnere kosthold.

2

Badblogging og snø

Goood morgen, hvordan behandler lille julaften dere? Bra håper jeg♥

Jeg sitter i skrivende stund å oppdaterer dere fra bade hvor jeg holder Tussi med selskap. Denne morgenen startet for meg med en titt ut av vinduet hvor trærne var dekket med snø. Hver morgen slipper jeg Tussi ut på verandaen slik at han får tatt morgentissen. Der ble han tatt imot av en dyne med snø, noe han fant veldig morsomt. Jeg derimot ble ikke like glad når en Tussi med store klumper av snø prydet labbene hans da han møtte meg i døren på vei inn. Derfor befinner vi oss på badet hvor han kan tine av seg. Når jeg tenker på det så tror jeg kanskje vi tar dusjen før kvelden på lillevenn med det samme. Det står på To Do - listen for i dag. Jeg skal pynte sjokoladehus, juletre og soverom. Kirkegården skal besøkes og pakker skal pakkes inn og leveres ut. Ja, jeg er et sisteliten-menneske, det er bare å innse.  

Håper julefreden har nådd dere og at julestresset har lagt seg. Vi blogges, klem♥

2

Juice til mat, dag 6

Har du lyst til å smake på verdens beste sjokolade! Da er oppskriften enkel. Lev fem dager på juice, dra på butikken å kjøp inn Freia melkesjokolade, sett deg i godstolen og nyt. Herregud så godt! Jeg startet morgenen med en smoothie før Johanne kom på besøk. Vi skulle lage et Freia sjokoladehus. Dere vet slike sjokoladehus det har vært oppskrift på på nett en stund nå, et slikt. Da sitter man jo med en drøss av sjokoladeplater og muligheten bød seg. Jeg forsynte meg med en firkant og det er lenge siden jeg har smakt noe så godt, det var himmelsk. Nam! 

Generelt all mat smakte godt i går. Neste måltid ble brødskive med egg og kaviar, noe jeg hadde cravet gjennom juicingen. Det ble ikke en mindre suksess, helt nydelig smakte det. Jeg hadde tenkt å spise bare èn men viljestyrken var ikke sterk nok. Det ble to gode brødskiver på denne frøkna.

Frokost 09:00 

Liten smoothie av en blanding bær, + 3 ruter sjokolade

Lunsj 12:00 

To brødskiver og fire egg toppet med kaviar.

Middag 19:00

En tallerken med chicken tandoori

Kvelds 21:00 - 23:00

Litt sjokolade i fortsettelse av sjokoladehuslagingen


Jeg forsøkte å ikke spise for mye. Magen har jo ikke fått mat i seg på en stund og den har ikke fått stort med energi. Jeg syns jeg var flink. Det smakte som sakt så godt å endelig spise igjen så det skulle noe kontroll til for ikke å spise for mye. Jeg er fornøyd. Magen føltes helt fin, jeg fikk ikke vondt og ubehagelige toalettbesøk har enda ikke oppstått, heldigvis. Det gjenstår å se videre. Hodepinen letter men er fremdeles noe tilstede, men ellers bra. Tommel opp. Nå tror jeg sannelig jeg skal lage meg noen nye brødskiver med egg. Ønsker dere en fin dag, i morgen er det lillejulaften! ♥

Sara Josefine

Hei! Mitt navn er Sara Josefine, jeg er 21 år, 95´er. Jeg liker å lese, se på Grey´s Anatomy, har dysleksi, fasinerer meg for menneskelig adferd, er en kjærestefri håpløs romantiker, avhengig av sukker og hater å ta feil...også ja, så er jeg lam. For kontakt: sarajosefine.blogg@hotmail.com

Naviger i bloggen

  • Instagram

    Bloggdesign

    hits